Administraţia locală a semnat protocolul de colaborare cu «Dog Rescue» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Administraţia locală a semnat protocolul de colaborare cu «Dog Rescue»

Asociaţia "Dog Rescue" din Bucureşti a ales primii 50 de câini pentru adopţie, din padocul de la Lacu Sărat, iar opt dintre ei şi-au găsit deja stăpâni. Acelaşi ONG a donat pentru patrupedele din adăpost 100 de saci cu hrană uscată, echivalentul a o tonă de bobiţe, hrană umedă (conserve), saltele, paturi şi medicamente. Mai mult, medicul adăpostului şi medicii voluntari au examinat câinii aflaţi în adăpost, au acordat îngrijiri medicale, au sterilizat câinii identificaţi cu probleme de sănătate. Se pare că acţiunea se va repeta cât de curând şi în adăpostul de la Unirea. Iniţiativa acestui ONG este rezultatul unei colaborări între Primăria Municipiului Brăila, SUPAGL şi organizaţia neguvernamentală din capitală "Dog Rescue". "În acelaşi timp, Primăria Brăila, prin intermediul operatorului SUPAGL Brăila, continuă activităţile curente de gestionare a câinilor fără stăpân identificaţi pe domeniul public al municipiului Brăila (capturare, îngrijire în adăpost, sterilizare în vederea adopţiei, adopţie la distanţă, adopţie reală, eutanasiere în condiţiile prevederilor legale etc) şi totodată activităţile pe care le-am iniţiat cu iubitorii de animale, cu cele două ONG-uri locale de protecţie a animalelor, dar şi cele dezvoltate în cadrul proiectului cu finanţare externă intitulat «Mai puţini câini pe stradă»", se arată într-un comunicat de presă emis de directorul din cadrul Primăriei Brăila, Camelia Guşatu. În acelaşi material se mai arată că Asociaţia "Dog Rescue" România, reprezentată de medicul veterinar Rudolf Hofmann şi Asociaţia "Pro Canes et Equos" din Germania, reprezentată de Natascha Hohmann, cu sprijinul altor asociaţii din străinătate, au propus Primăriei Municipiului Brăila încheierea unui protocol de colaborare având ca scop reducerea costurilor administraţiei publice locale şi ridicarea standardului de viaţă al câinilor din ambele adăposturi. Această propunere a fost înaintată după ce adăposturile au fost vizitate, monitorizate, iar Primăria Brăila şi operatorul SUPAGL Brăila au pus la dispoziţie toate informaţiile necesare unei evaluări reale.
Pentru început, se solicită în adăpostul Lacu Sărat un spaţiu de cazare pentru 50 de patrupede, în care se vor separa şi prelua câinii cu şanse rapide de adopţie, care vor fi hrăniţi, trataţi, vaccinaţi, îngrijiţi prin mijloace proprii (materiale şi cu personal propriu). Aceşti 50 de câini vor fi pregătiti pe responsabilitatea asociaţiei, pentru adopţie reală în cel mai scurt timp. În următoarea etapă, sfârşitul lunii mai, vor fi preluaţi alţi 50 de câini, în baza aceleiaşi proceduri.

"Nu-l mai vrei? Dă un telefon!"

Obligaţiile asociaţiilor partenere administraţiei locale constau în asigurarea întreţinerii cu personal propriu (îngrijitor şi medic veterinar) a câinilor preluaţi, hrănirea, asistenţa veterinară şi tratamentele, precum şi promovarea în vederea adopţiei. În acelaşi timp, asociaţia se va implica şi în îngrijirea celorlalţi câini, în vederea îmbunătăţirii standardului întregului adăpost. Scopul principal al acestor acţiuni este ca în cel mai scurt timp asociaţiile să dea în adopţie un număr mare de câini. Asociaţiile îşi propun implicarea şi în susţinerea adăpostului de la Unirea, prin livrarea de hrană, medicamente şi alte materiale. Câinii din acest adăpost vor fi şi ei promovaţi în vederea adopţiei.
Pentru a reduce numărul câinilor de pe străzi, asociaţiile doresc să se implice în acelaşi timp şi în susţinerea unor campanii de sterilizare pentru câinii cu stăpân. De asemenea, pentru reducerea numărului de câini abandonaţi, dar şi pentru prevenirea abandonului, se propune şi un proiect de preluare a câinilor care nu mai pot fi îngrijiţi de stăpâni/ adoptatori, intitulat "Nu-l mai vrei? Dă un telefon!".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro