Mergi la conţinutul principal

Administraţia financiară, 18 plângeri la Parchet pentru infracţiuni fiscale

Inspectorii fiscali brăileni au realizat în primele 7 luni ale anului în curs aproape 700 de acţiuni de control în rândul contribuabililor persoane juridice, ocazie cu care au stabilit venituri suplimentare către bugetul de stat, însemnând taxe, impozite, contribuţii plus accesorii bugetare, în cuantum de aproape 148,1 milioane lei. Asta arată raportul de activitate al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Brăila, aferent perioadei analizate, şi prezentat ieri în cadrul Colegiului Prefectural. Potrivit datelor cuprinse în raport, ca urmare a neregulilor constatate, inclusiv erorile privind stabilirea cuantumului obligaţiilor fiscale, au fost aplicate 141 de amenzi în valoare de 0,413 milioane lei. Pentru a se asigura că sumele suplimentar stabilite vor fi şi achitate, instituţia a instituit măsuri asiguratorii pentru 16,74 milioane lei, reprezentând aproape 12% din total sume stabilite suplimentar în cadrul controalelor efectuate. "Conform celor cuprinse în programul de guvernare, referitor la reducerea fraudei în domeniul TVA, corespunzător inspecţiilor fiscale realizate, TVA stabilită suplimentar a fost în cuantum de 61,359 milioane lei, din care suma de 2,225 milioane lei reprezintă TVA respinsă la rambursare, urmare a soluţionării unui număr de 235 deconturi de TVA, cu opţiune de rambursare", se punctează în material.
Mai trebuie adăugat că în 18 cazuri, dată fiind gravitatea abaterilor sesizate şi care ar putea întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni, AJFP Brăila a formulat tot atâtea sesizări înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, valoarea prejudiciului estimat ridicându-se la aproape 114,6 milioane lei.
Şeful AJFP Brăila, Mihaela Marcu, a avertizat că instituţia pe care o conduce, împreună cu celelalte instituţii abilitate, precum Poliţia şi Parchetul, are în plan monitorizarea continuă pentru identificarea şi prevenirea mecanismelor specifice de manifestare a evaziunii şi fraudei fiscale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro