Mergi la conţinutul principal

Administraţia Dragomir sprijină cea mai mare investiţie privată de după Revoluţie

* este vorba despre fabrica cehilor de la TESLA care va crea 200 noi locuri de muncă la Brăila * în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii companiei ce va deschide la Brăila o fabrică de baterii pentru stocarea energiei au precizat că vor căuta să recruteze în special ingineri * în ceea ce priveşte nivelul salarizării, acesta va fi “mult peste salariul mediu actual din Brăila” * primarul promite o colaborare în ceea ce priveşte învăţământului dual printr-un parteneriat TESLA-Primăria Municipiului Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a oferi şi o forţă de muncă tânără, calificată în acest domeniu

 

 

 

Fabrica de baterii pentru stocarea energiei, investiţia de 90 de milioane de euro în Zona Liberă Brăila a companiei TESLA din Cehia, va fi gata în 2024! Va fi cea mai mare investiţie privată din municipiul şi judeţul Brăila de după Revoluţie, după cum a anunţat primarul Marian Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii TESLA: Dusan Lichardus (fondator şi owner TESLA GLOBAL SE), Johannes Antonie Marinus Marijnen (fondator) şi Horia Grigorescu (director general), alături de Andrei Jerca - managing director Element Industrial ELI PARKS. Aceştia au afirmat că investiţia va crea 200 locuri de muncă, iar salariile vor fi atractive, peste nivelul mediu din Brăila.

Trebuie să aveţi în vedere faptul că această investiţie, fabrica de aici de la Brăila, este o investiţie într-o fabrică automatizată, robotizată, în care foarte multe dintre fluxuri sunt transformate, nefiind necesară implicarea unor angajaţi. Cu toate acestea, cei 200 de oameni pe care îi vizăm să facă parte din fabrica de la Brăila, profilul acestora este un profil al unor oameni mult mai tehnici, al unor oameni cu un profil pe zona aceasta de inginer. Pe lângă locurile de muncă directe, generăm inclusiv locuri de muncă pe orizontală care vor fi implicate în tot ce înseamnă investiţia de aici din Brăila, fie că vorbim de furnizori locali, fie că vorbim de furnizori de servicii care sunt necesari în activitatea noastră. Deci nu trebuie să ne uităm la această investiţie ca vizând doar un număr de 200 de angajaţi. Vizează numărul de angajaţi în mod direct astăzi, dar potenţialul şi efectele pozitive pe care le generează în comunitatea din Brăila sunt mult mai mari. Din punct de vedere al salariilor, vorbim în primul rând de oameni mai calificaţi, nu despre oameni necalificaţi, din start vorbim despre nişte salarii la un nivel mai ridicat. (...) Şi nu este vorba doar despre Brăila, este vorba despre o întreagă regiune. Vorbim inclusiv de Galaţi, de Tulcea sau de alte comunităţi limitrofe Brăilei. Deci vorbim oricum de nişte venituri care cu siguranţă sunt mult peste salariul mediu actual din Brăila şi suntem convinşi că vom ajuta la ridicarea nivelului de salarizare din Brăila”, a declarat Andrei Jerca, managing director Element Industrial ELI PARKS.

Fabrica TESLA de la Brăila va fi şi o oportunitate pentru tinerii liceeni din municipiu şi judeţ de a lucra şi de a-şi contrui o carieră în cadrul companiei prin înfiinţarea în viitorul apropiat a unei clase de învăţământ profesional dual.

Această investiţie într-o fabrică va aduce în zona noastră o tehnologie foarte modernă şi va oferi locuri de muncă într-o industrie a viitorului. Am avut câteva discuţii tehnice mai devreme privind susţinerea pe care noi, ca autorităţi locale, o putem oferi în viitor şi este vorba în principal de faptul că vom avea o colaborare în ceea ce priveşte învăţământului dual printr-un parteneriat TESLA-Primăria Municipiului Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a oferi şi o forţă de muncă tânără, calificată în acest domeniu”, a declarat primarul Marian Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro