Mergi la conţinutul principal

Adio «Rocreativ»!

• consilierii judeţeni au aprobat decizia adoptată în AGA a SC „Rocreativ Trade” SRL privind dizolvarea companiei • cu această ocazie, PNL-iştii au ridicat steguleţe roşii în privinţa necesităţii asumării răspunderii cheltuielilor realizate până în prezent de către firmă • la şedinţă a asistat şi administratorul „Rocreativ”, Reliana Bogdan

 

Societatea de turism, înfiinţată de fostul şef al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, în 2013, SC „Rocreativ Trade” SRL, îşi va înceta complet activitatea pe 1 mai. Decizia a fost luată în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CJ Brăila, în prezenţa administratorului firmei, Reliana Bogdan. Mai exact, consilierii municipali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea dizolvării şi lichidării voluntare a SC „Rocreativ Trade” SRL, asta după ce, oricum, într-o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor din 6 martie adoptaseră aceeaşi rezoluţie.

Potrivit hotărârii adoptate acum, în calitate de asociat unic, Consiliul Judeţean va prelua activele financiare şi patrimoniale, precum şi arhiva societăţii, până la radierea firmei. De asemenea, tot cu această ocazie, s-a aprobat alocarea a 500 lei din contul „Rocreativ” pentru plata bilanţului contabil de lichidare şi a raportului final. Hotărârea mai stabileşte şi că odată aprobată, Reliana Bogdan  nu mai poate întreprinde noi operaţiuni, cu excepţia celor privind formalităţile legate de radierea firmei.

 

Liberalii cer lămuriri privind banii cheltuiţi până acum de Rocreativ

Subiectul dizolvării firmei de turism a judeţului a stârnit, ca de obicei, contre între consilierii PSD-işti şi cei ai opoziţiei. Consilierul judeţean Ovidiu Nechita s-a arătat deranjat de faptul că nimeni nu îşi asumă banii care s-au dus în conturile societăţii „Rocreativ” de când a fost înfiinţată şi până în prezent.

„Ştiţi foarte bine că grupul PNL a fost «pentru» înfiinţarea acestei societăţi comerciale «Rocreativ». Dar în momentul de faţă, cine răspunde pentru toate cheltuielile care au fost făcute cu «Rocreativ» în decursul acestor ani, cine va plăti toate pierderile astea şi cine şi le asumă? Pentru că aţi văzut acum un an de zile, s-a propus chiar majorarea cu 4 ani a termenului în care să îşi desfăşoare activitatea managerul. Ce s-a urmărit? Este vorba de bani publici. Repet: cine îşi asumă toate aceste greşeli? Dacă ne aducem foarte bine aminte acest joc a fost al PSD-ului la momentul respectiv”, a declarat Nechita.

„Dacă era o întrebare retorică, vă pot da şi eu una la fel. Chiar dacă avem declaraţii politice şi ne întrebăm cine va răspunde sau cum pentru activitatea depusă sau pentru anumite lucruri, eu cred că ar trebui să le îndreptăm. Împreună ne-am asumat în acest mandat politic, de la alegerile locale din iunie, că începem să construim efectiv şi să punem lucrurile pe scenariul care trebuie”, a replicat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac.

În cele din urmă hotărârea a fost adoptată în unanimitate, cu 30 de voturi „pentru”.

Imediat după încheierea şedinţei ordinare, Chiriac a convocat şi ultima întâlnire a AGA „Rocreativ”, pentru a supune la vot un proiect privind mandatarea sa ca reprezentant al CJ Brăila, astfel încât să poată semna dizolvarea. Lucru care s-a aprobat fără probleme.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro