Mergi la conţinutul principal

Adin Boboc: “Primarul Chiriță nu are respect pentru Tricolor nici măcar de Ziua Drapelului Național”

* subprefectul PNL a punctat că, legal, nearborarea drapelului României de către autoritățile și instituțiile publice este contravenție și se sancționează cu amendă contravențională * în aceste condiții, primarul Chiriță ar trebui sancționat dacă s-ar respecta legea la Ianca, atenționează liberalul Adin Boboc

 

Adin Boboc, subprefectul PNL, a atacat dur nepăsarea cu care administrația publică locală din Ianca, în frunte cu primarul George Chiriță, a tratat Ziua Drapelului Național. “Primarul Chiriță a tratat această zi națională cu lipsă de respect, pe sediul Primăriei, pe care o conduce în interes personal de 18 ani de zile, nefiind arborat nici măcar un drapel tricolor. Primarul Chiriță a demonstrat de-a lungul timpului că nu are niciun fel de respect pentru legile acestei țări, pentru locuitorii orașului Ianca, iar mai nou nici măcar pentru simbolurile naționale”, a afirmat liberalul Adin Boboc într-un comunicat trimis presei. Sursa citată a punctat că “drapelul național reprezintă trecutul, prezentul și viitorul țării, practic, întreaga istorie a Românie!”. Adin Boboc a precizat că potrivit Legii 75/1994, Drapelul României se arborează "în mod permanent, pe edificiile și în sediile autorităților și instituțiilor publice" și "temporar, cu prilejul Zilei Naționale a României și al altor sărbători naționale, în locurile publice stabilite de autoritățile locale". În continuare, sursa citată a atenționat că potrivit Hotărârii nr.1157 din 21 noiembrie 2001, pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României, la Art. 24 se fac următoarele precizări: 1.b. "Constituie contravenție nearborarea drapelului României de către autoritățile și instituțiile publice" și se sancționează cu amendă contravențională.

Sursa citată a mai punctat că, legal, "constatarea contravenției și aplicarea amenzii se fac de către persoane împuternicite de ministrul administrației publice, de către prefect sau de împuterniciții acestuia și se aplică conducătorului autorității sau instituției publice, primarului, președintelui consiliului județean, precum și persoanei fizice sau juridice vinovate de săvârșirea contravenției".

“Domnule Chiriță, cu această ocazie, vă reamintesc că respectarea legii nu este opțională! De asemenea, solicit autorităților publice să aplice legea la Ianca și să îl sancționeze pe primarul Chiriță pentru încălcarea dispozițiilor legale în vigoare privind arborarea drapelului României”, a mai declarat subprefectul liberal, membru al organizației PNL Ianca, Adin Boboc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro