Mergi la conţinutul principal

Adin Boboc: “În sfârşit, primarul Chiriţă face şi administraţie, nu doar figuraţie!”

* într-un comunicat de presă, subprefectul PNL Adin Boboc punctează faptul că primarul PSD din Ianca a rezolvat o serie de probleme ridicate de el, şi îi mulţumeşte pentru asta * totodată, Boboc reaminteşte ce ar mai fi de rezolvat

 

 

Zilele trecute am primit un comunicat de presă care demonstrează că se poate face opoziţie constructivă dacă liderii partidelor nu o ţin “pe-a lor” refuzând să vadă şi partea plină a criticilor. Caz concret: subprefectul PNL Adin Boboc vs primarul PSD Ianca, Fănel Chiriţă. “Semnalele de alarmă trase de mine au dat roade! Văzând că nu mai poate sfida realitatea cu replici mincinoase date la comunicatele mele, primarul Chiriţă nu a mai avut încotro şi s-a apucat de treabă... după 18 ani de acomodare cu funcţia. Eu sunt un om corect, motiv pentru care, pe această cale, ţin să-i mulţumesc că face şi un pic de administraţie, după atâta figuraţie! Ştiu că unele lucruri sunt făcute ca să îmi închidă gura, dar e bine şi aşa! În sfârşit, se mişcă ceva şi în Ianca!”- aşa îşi începe comunicatul de presă liberalul Adin Boboc, după care continuă prin a prezenta punct cu punct rezultatele, dar şi restanţele:

  1. Pentru prima dată de la înfiinţare, Piaţa Ianca a intrat în legalitate şi a fost dotată cu cântar de control! Au fost cumpărate tarabe noi, chiar dacă licitaţia era fixată, aşa cum spuneam, pe 31 iunie 2021, o dată inexistentă în calendar!! Când există voinţă, datele din calendar rămân doar nişte cifre! A fost trasă apă în piaţă şi au fost puşi până şi robineţi la cişmele. Astăzi avem, în sfârşit, un comerţ civilizat în Piaţa Ianca!

  2. O altă victorie este reprezentată de faptul că, pentru prima dată în ultimii 16 ani, s-a reuşit premierea unui elev care a obţinut Premiul al III-lea la Olimpiada Naţională de Religie. Motivul pentru care ani de zile nu le-au fost recompensate meritele elevilor din Ianca a fost acela că nu s-a putut modifica o amărâtă de hotărâre de Consiliul Local. Cum rămâne, totuşi, cu eleva care a obţinut cea mai mare medie de admitere la liceu de anul acesta şi care a ales să îşi continue studiile într-un liceu tot din Ianca? Înţeleg că pentru ea nu s-a găsit o soluţie financiară, dar măcar un buchet de flori şi o diplomă nu credeţi că i se puteau oferi?

  3. Au început lucrările de modernizare la Casa de Cultură şi la Parcul din Ianca! Un lucru bun, dar bucuria ne cam dispare de pe faţă, când aflăm cât ne vor costa aceste lucrări. Ca să pară mai puţini bani, ele au fost împărţite pe două loturi, dar sumele tot exagerate sunt. Ştiu că v-a fost jenă să treceţi suma pe panoul aferent lucrării, dar o voi scrie eu aici - costul total al lucrării este 2,1 milioane de euro (103 miliarde lei vechi). Lotul 1, care cuprinde Casa de Cultură, are prevăzute 4,9 milioane lei (49 miliarde lei vechi). Cu banii aceştia aduceam Casa Poporului pe rulmenţi în Ianca! Lotul 2 cuprinde Parcul din oraşul Ianca, plus câteva parcări şi străzi din jur, iar valoarea totală a lucrării este de 5,4 milioane lei (54 miliarde lei vechi).

  4. Un alt punct sensibil atins de mine se referă la aprovizionarea şcolilor cu lemne de foc pentru iarnă. Spuneam luna trecută că Primăria poate găsi o soluţie mult mai ieftină la această problemă, având în vedere că deţine 120 ha pădure, de unde pot fi tăiaţi lejer 60 mc de lemne, cât însemnă necesarul pentru şcoli. Zilele trecute am văzut că au fost aduşi în curtea Grădiniţei din Perişoru mai mulţi copaci doborâţi de furtună. Deci se poate să ducem şi lemne gratis la şcoli!

  5. Chiar dacă aţi luat în râs propunerea făcută de mine în campanie electorală, remarc cu mulţumire că v-aţi apucat să construiţi o capelă la biserica din Plopu. În oraşul Ianca, în anul de graţie 2022, morţii se ţin încă la parterul unui bloc. Vom intra în istorie cu această batjocură. Sunt convins că, dacă se ţineau la parterul Primăriei, s-ar fi găsit soluţii pentru construirea unei case mortuare.

  6. În sfârşit, aţi făcut curăţenie în Cimitirul Eroilor, neîngrijit de ani de zile. Un minim gest de respect pentru eroii neamului, care merită notat. Am văzut că aţi strâns gunoiul şi din preajma cimitirelor din Plopu şi Perişoru. Îndrăzniţi să păşiţi şi în interiorul acestor cimitire şi să scoateţi la lumină mormintele sufocate de bălării şi gunoaie. Continuaţi apoi cu cimitirele din Oprişeneşti, Berlescu (satul dvs. natal), Târlele Filiului şi Ianca-Sărăţeni.

  7. Victorie! Mai de ruşine, mai de obligaţie, aţi pus Tricolor pe sediul Primăriei Ianca! Pe sediul PSD Ianca însă, vântul flutură a pagubă, cam cât înseamnă amenda pentru nearborarea drapelului naţional!

Restanţe:

  1. Nu aţi reuşit să mutaţi grădiniţa din Ianca, aşa cum aţi promis, ca atare copiii au început anul şcolar tot în acel spaţiu impropriu, fără aviz ISU!

  2. Aţi rămas dator cu o sală de sport pentru elevii claselor I-VIII de la şcoala Sărăţeni, care fac acum online Educaţia fizică, după ce aţi închiriat spaţiul respectiv unui after school privat!

  3. Rezolvaţi urgent problema lipsei trecerilor de pietoni din preajma şcolilor, că a început anul şcolar!

  4. Aţi rămas dator cu Zilele Oraşului Ianca, sărbătoare pe care anul acesta aţi sărit-o, pe motiv că nu aveţi bani. Vă reamintesc că în fondul de rezervă al Primăriei mai sunt încă 71 miliarde lei vechi!

  5. Site-ul Primăriei Ianca există, e drept, dar nu a mai fost actualizat demult. Transparenţa decizională este cam opacă atunci când vine vorba despre salarii, facturi, contracte!

  6. Deşi în urmă cu 3-4 luni, consilierii au votat ca şedinţele de Consiliul Local să fie transmise online, vă reamintesc că acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi!

  7. Aţi rămas dator cu asfaltarea a cel puţin cinci străzi din Ianca, plus de terminat strada Morii, unde băieţii s-au plictisit şi au lăsat neasfaltat capătul străzii. Şi în Plopu mai e o stradă care aşteaptă asfaltul!

  8. Încă nu aţi dat curs propunerii noastre de montare de GPS-uri pe maşinile Primăriei. Să le aşteptăm pe cele electrice, că la acelea nu se poate fura curent?

  9. Înţeleg că aşteptaţi sosirea autobuzelor electrice, dar vă reamintesc că ele nu prea vor avea pe unde să circule şi nici staţii în care să oprească!

Ce faceţi cu câinii vagabonzi şi când ne vom simţi în siguranţă în Ianca?

  1. Încă nu aţi rezolvat problema racordării la gaze! Vom găsi promisiunea şi pe următorul pliant electoral din 2024? Locurile de muncă vor fi pe acelaşi pliant?

  2. Mare grijă la plăţi, că nu aveţi contabil şef şi nici auditori, iar DNA-ul ştie deja drumul către Primăria Ianca!

  3. Am lăsat la urmă tichia de mărgăritar - nocturna făcută pe stadionul din Plopu, care a costat 2,1 miliarde lei vechi. Chiar era o urgenţă această nocturnă, în condiţiile în care mai avem străzi în întuneric şi oamenii dau în gropi când pleacă dimineaţa la muncă?


 

Adin Boboc, membru PNL Ianca

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro