În urmă cu trei ani de zile, câţiva adolescenţi din Brăila puneau bazele unui proiect muzical pornind de la un singur lucru - iubirea faţă de muzica rock. Iată că planul lor a dat roade şi astăzi se pot lăuda cu o trupă care a prins rădăcini şi pare să se dezvolte din ce în ce mai armonios. Cei cinci membri "Addiction" au demonstrat acest lucru sâmbătă seara, într-un concert "electrizant", ce a avut loc pe scena din Sala Mare a Teatrului "Maria Filotti", în faţa tinerilor veniţi la eveniment special pentru a-i vedea. Alături de tineri au fost prezenţi la spectacol şi profesori ai Liceului de Artă "Hariclea Darclee", acolo unde învaţă doi membri ai trupei, profesori ai Şcolii de Artă "Vespasian Lungu", directori ai unor instituţii de cultură şi viceprimarul Doiniţa Ciocan.
Cel care a deschis seara, la ora 20.20, a fost binecunoscutul artist de muzică folk Marius Baţu. Chiar dacă folkist-ul aparent nu făcea parte din decorul muzical ce a urmat, acesta a reuşit să se integreze cu uşurinţă, venind "însoţit" de o chitară cu 12 corzi, cu ajutorul căreia a cucerit foarte repede publicul prezent. Marius Baţu este cunoscut pentru activitatea sa din formaţiile "Pasărea Colibri" şi "Poesis", două nume extrem de apreciate pe scena muzicii folk din România. În seara de sâmbătă, acesta a ales să interpreteze câteva dintre cântecele care i-au adus faima, dintre care amintim: "Elegie I", "Elegie II" (ambele pe versuri de Zaharia Stancu), "Nu am mai fost acasă de mult", "Cea mai frumoasă", "Nu cred că cer prea mult", "2000 de ani", "Cântec şoptit" şi "Nu-i nimic, asta e". Deşi, puţin timid la început, publicul s-a lăsat captivat în cele din urmă de frumuseţea acordurilor artistului şi a cântat alături de acesta pe câteva dintre piesele amintite. La finalul repertoriului său, Marius Baţu a mulţumit publicului şi a părăsit scena, predându-le ştafeta mai tinerilor săi colegi din aria rock-ului.
Marius Baţu Trei ani de muncă în echipă - un vis împlinit
Trupa brăileană "Addiction" şi-a început activitatea în urmă cu trei ani de zile, fiind axată iniţial pe zona muzicii rock/alternative rock. Între timp lucrurile s-au schimbat, formaţia a mai "adoptat" doi membri şi, în prezent, tinde spre o zonă muzicală mult mai matură din punct de vedere stilistic, genul progressive metal. Cei cinci membri "Addiction" - Andu Văsii (voce), Silviu Paraschiv (chitară solo), Bogdan Iftode (chitară bass), Alexandru Muşat (tobe) şi Răzvan Popa (clape) - şi-au început show-ul din seara de sâmbătă într-o manieră extrem de interesantă şi bine gândită. Pe un fundal muzical captivant şi învăluiţi de o mantie de fum, ruptă parcă dintr-un film horror, rockerii au urcat unul câte unul pe scenă şi au dat startul "nebuniei". Imediat după încheierea intro-ului atmosferic şi împrăştierea "ceţii" din sală, grupul a început în forţă cu o piesă nouă, "Daymare", foarte interesantă din punct de vedere compoziţional, motiv pentru care a "vrăjit" imediat publicul. Concertul a continuat pe aceeaşi linie, băieţii interpretând spre deliciul celor prezenţi, piesa "A Million Light Years Away", un cover Stratovarius foarte reuşit. Încet, încet, spiritele s-au "încins" atât de tare, încât scaunele sălii Teatrului "Maria Filotti" păreau elemente de-a dreptul în plus. Riff-urile "bestiale", tobele antrenante, vocea şi prezenţa scenică a solistului, toate acompaniate de linia bass-ului şi a claviaturii, au cucerit fără îndoială spectatorii. Prin urmare, "coarnele" şi pletele rockerilor nu au întârziat să apară, iar spre final, în semn de apreciere, o mare parte a publicului a preferat să vadă concertul stând în picioare. Pe lângă piesele amintite, cvintetul a mai interpretat atât compoziţii proprii, cât şi alte cover-uri foarte bine făcute, dintre care amintim: "Asfalt Uscat", "Another Brick In The Wall" (cover Pink Floyd), "Rămâi", "It's My Life" (cover Bon Jovi), "Hollow Years" (cover Dream Theater), "Enter Sandman" (cover Metallica), "Antisocial", "You Give Love A Bad Name" (cover Bon Jovi), "Sad But True" (cover Metallica) şi piesa "O Singură Viaţă". De asemenea, o altă surpriză pentru seara de sâmbătă a fost interpretarea cântecului mai vechi, "Drumul Meu", alături de fostul vocal "Addiction", Cristi Dinu. Un lucru demn de menţionat este faptul că evoluţia trupei brăilene este una vizibilă, iar munca depusă de cei cinci membri a început clar să dea roade şi să contureze un "nume" în foarte sărăcăcioasa scenă muzicală rock/metal a oraşului nostru. În prezent, trupa "Addiction" îi însoţeşte pe heavy metaliştii de la "Trooper" în turneul naţional de promovare a ultimului material discografic, intitulat "Voodoo".
Prietenie şi muzică. Cristi Dinu, primul solist vocal al trupei Addiction, a urcat pe scenă alături de foştii săi colegi Remember
În decembrie 2008, Bogdan Iftode, Silviu Paraschiv şi Alex Muşat au fondat trupa "Addiction", sub îndrumarea lui George Romeo Bunea, directorul Şcolii de Artă "Vespasian Lungu" şi profesorul de tobe al lui Alex, care a fost şi a rămas alături de băieţi până în prezent. În vara lui 2009, trupei i se alătură Cristi Dinu, la voce, alături de care vine şi primul succes: marele premiu la Festivalul "YouthRockFest" de la Costineşti. Cristi nu este hotărât pentru o carieră muzicală şi-i lasă locul noului vocal, Andrei Văsii. Alături de acesta, trupa ajunge în vara lui 2010 până în finala Stufstock Newcomers de la Vama Veche, după o competiţie acerbă cu 64 de trupe din toată ţara. Anul 2011 înseamnă o cotitură importantă în stilul "Addiction" odată cu intrarea în trupă a clăparului Răzvan Popa. Talentul compoziţional şi experienţa lui Răzvan (28 de ani) constituie ingredientul care le lipsea lui Silviu, Bobo şi Alex pentru a cânta ceea ce îşi doreau mai mult: progressive metal. Alături de Răzvan trupa înregistrează cel mai important succes de până acum: marele premiu "Teo Peter", la Festivalul Mamaia, secţiunea rock, din vara acestui an.