Mergi la conţinutul principal

Acuze: Ponta, Tăriceanu şi UDMR fac jocul Moscovei

Candidatul independent la Preşedinţie Monica Macovei a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu şi conducerea UDMR "fac acum jocul Moscovei" lansând teme privind suspendarea preşedintelui şi, respectiv, proiectul autonomiei
Ţinutului Secuiesc.
"Ponta, Tăriceanu şi conducerea UDMR fac acum jocul Moscovei, lansând aceste teme", a precizat Monica Macovei, arătând că aceste subiecte "parazitează România inutil şi produc o criză politică".
Ea a arătat că niciuna dintre aceste teme nu are legătură cu agenda cetăţeanului, ci poate produce o criză politică ce ar avea drept consecinţe plecarea investitorilor şi sancţionarea României de către partenerii europeni, inclusiv cu tăiearea fondurilor.
"Este iresponsabil să produci o criză politică atunci când ai un conflict, un război la graniţa de est a României, când Federaţia Rusă atacă şi când sunt şi declaraţii ale preşedintelui Ucrainei care se referă la ameninţarea chiar împotriva României", a apreciat Macovei.

Românii ar avea de pierdut

Ea a arătat că proiectul autonomiei ţinutului Secuiesc lansat de UDMR "nu face decât să zgândărească şi sensibilităţile românilor şi pe ale maghiarilor" şi că, "conştient sau inconştient", cei care fac asemenea declaraţii fac în realitate "jocul Moscovei împotriva intereselor României".
Macovei a mai spus că tema privind suspendarea preşedintelui ţării este "foarte gravă şi falsă" pentru că preşedintele îşi termină mandatul în două luni şi lansarea acestei teme "insultă inteligenţa românilor".
"Dacă preşedintele tot pleacă , care-i logica să-l suspenzi de acum?", a adăugat Macovei, care a arătat că face apel "la aceşti politicieni să încerce să fie responsabili".
Întrebată cine ar avea de câştigat din suspendarea preşedintelui ţării, Monica Macovei a arătat că românii ar avea de pierdut că ar fi o criză politică şi că "poate Ponta ar câştiga" dorind să atragă voturile anti Băsescu.

Tăriceanu n-are ce face

Preşedintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, propune iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu, el avansând şi un calendar, vizând suspendare în preajma datei de 23 septembrie şi referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidenţialelor.
"Având ca bază probatorie nenumăratele încălcări ale prevederilor constituţionale puse în operă de Preşedintele României în anii 2013 şi 2014, propun iniţierea procedurii constituţionale de suspendare şi demitere a Preşedintelui României, având următorul calendar: suspendarea de către Parlament a Preşedintelui României în preajma datei de 23 septembrie şi organizarea Referendumului de demitere a Preşedintelui României pe data de 2 noiembrie, aceeaşi zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Coincidenţa datei primului tur al alegerilor prezidenţiale cu Referendumul de demitere al Preşedintelui României va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%Â1", susţine Călin Popescu Tăriceanu.
Traian Băsescu a fost întrebat, în conferinţa de presă susţinută la Newport, după summit-ul NATO, dacă îi este teamă de o nouă suspendare din funcţie. "Intru în campanie şi nu o să le fie bine, să ştiţi că în campanie am capacitate uriaşă de revitalizare", spunea şeful statului.

UDMR nu susţine ideea suspendării

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că reprezentanţii Uniunii au aflat din presă despre iniţiativa preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de suspendare a preşedintelui, şi consideră acest demers ca fiind unul lipsit de sens.
Kovacs Peter a precizat că această iniţiativă este parte a campaniei electorale, iar UDMR nu va intra în jocuri politice inutile, de acest gen.
„Noi am aflat din presă despre această iniţiativă, nimeni nu ne-a căutat şi nimeni nu ne-a cerut sprijinul. Credem că este o iniţiativă care nu are absolut niciun sens şi nu putem să susţinem acest lucru. Este foarte clar, este parte a campaniei electorale. Noi avem un candidat în această campanie şi nu vrem să învingem niciun alt candidat. Candidatul nostru vrem să fie vocea comunităţii maghiare, noi vom vorbi despre problemele şi aşteptările comunităţii maghiare şi nu vom intra în jocuri politice inutile, de acest gen", a declarat secretarul general al UDMR, Kovacs Peter.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro