Mergi la conţinutul principal

Acuzarea cere pedeapsă mai aspră pentru autorul accidentului mortal din staţia Ciocârlia

la jumătatea lunii mai, inculpatul Georgian Negrei, acuzat că i-a adus moartea unui taximetrist, după ce a dat cu maşina peste el, a primit pedeapsa de 2 ani, 4 luni şi 22 de zile închisoare, cu suspendare  • sentinţa primei instanţe nu a fost pe gustul procurorilor şi a membrilor familiei celui decedat, aceştia formulând deja apel în cauză • şoferul ucigaş este acum la mâna magistraţilor Curţii de Apel Galaţi care urmează să dea sentinţa finală în acest dosar

 

Şoferul care i-a adus moartea unui taximetrist, în staţia de autobuz “Ciocârlia”,  după ce l-a lovit cu maşina, îşi aşteaptă sentinţa finală la Curtea de Apel (CA) Galaţi. După ce Judecătoria Brăila l-a condamnat pe inculpatul Georgian Negrei la o pedeapsă de 2 ani, 4 luni şi 22 de zile închisoare, cu suspendare sub supraveghere, procurorii şi membrii familiei celui decedat au formulat apel. Pe site-ul instanţei se arată că apelurile împotriva sentinţei primei instanţe au fost înregistrate în zilele de 19, 20 şi 27 mai. Dosarul ce are ca obiect infracţiunea de “ucidere din culpă” nu apare încă înregistrat pe rolul CA Galaţi. Rămâne de văzut care va fi sentinţa finală în acest caz.

După cum se arată pe site-ul instanţei, la data de 11 mai Judecătoria Brăila l-a condamnat pe inculpatul Negrei Georgian la pedeapsa de 1 an, 8 luni şi 20 de zile de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, victimă C. Cristian, faptă săvârşită la data de 18 iunie 2019. Instanţa l-a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an, 8 luni şi 20 de zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului. S-a stabilit ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani 4 luni şi 22 de zile de închisoare. Magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei astfel stabilite pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. În plus, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să presteze un număr de 60 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul serviciului de salubritate/ serviciului de spaţii verzi din cadrul comunei Gropeni judeţul Brăila.

Judecătoria Brăila a admis acţiunea părţii civile SC Braicar SA şi obligă partea responsabilă civilmente “City Insurance” la plata sumei de 15.490 lei reprezentând avarierea staţiei de autobuz, fiind admise în parte şi acţiunile părţilor civile. Partea responsabilă civilmente “City Insurance” a fost obligată la plata de daune morale în valoare totală de 65.000 lei, către 5 membri ai familiei victimei.

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, prin rechizitoriul din data de 10 octombrie 2019, procurorul a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat (n.r. - Negrei Giorgian), în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. S-a reţinut faptul că, la data de 18 iunie 2019, în intervalul orar 2.30 - 3.08, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a condus autoturismul marca Alfa Romeo GT pe drumurile publice din judeţul şi municipiul Brăila (traseul Gropeni - Brăila, strada Călăraşilor, până în zona intersecţiei cu strada Celulozei). “Inculpatul a circulat pe direcţia de deplasare dinspre strada Pontonieri, către intersecţia cu strada Celulozei, fără a respecta dispoziţiile O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi dispoziţiile H.G. 1391/2006 (Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002), aspecte care au generat rularea necontrolată şi accentuată a autoturismului. În aceste împrejurări, autoturismul condus de către inculpat a surprins şi accidentat o persoană aflată pe trotuar. Victima a încercat să evite impactul, deplasându-se înapoi cu spatele, însă a fost lovită în zona picioarelor cu partea faţă dreapta a autoturismului, proiectată în partea laterală dreapta a parbrizului cu capul, apoi cu o zonă mai dură a corpului (genunchi, cot, tălpi) în partea stângă a parbrizului. Victima a fost aruncată în sus, s-a oprit în cupola unei umbrele şi a revenit lovind cu capul o masă metalică, timp în care autoturismul s-a oprit în primul stâlp al copertinei staţiei de autobuz, fiind avariat grav în partea din faţă”, au stabilit procurorii.

După producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul faptei. La data de 21 iunie, taximetristul aflat pe patul de spital în Galaţi a murit. Inculpatul Negrei Georgian s-a predat a doua zi la Poliţie, şoferul fiind reţinut şi apoi arestat la domiciliu, prin decizia instanţei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro