Acuzaţiile aduse de Corlăţean privind implicarea unor diplomaţi în campanie sunt nefondate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Acuzaţiile aduse de Corlăţean privind implicarea unor diplomaţi în campanie sunt nefondate

Astfel, MAE informează că diplomatul Dan Stoenescu, unul dintre cei acuzaţi de Titus Corlăţean şi şef al Diviziei Originarii din România (din cadrul Direcţiei pentru relaţii de românii cu pretutindeni - DRRP), s-a aflat în perioada 10-12 noiembrie în Spania cu secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni Eugen Tomac (coordonatorul la nivel MAE al organizărilor pentru desfăşurarea alegerilor), pentru a informa cetăţenii români care se află în afara ţării referitor la scrutin.
Un alt diplomat la care s-a referit Corlăţean, Stela Culic, s-a aflat, potrivit MAE, în Republica Moldova în perioada 16-19 noiembrie, iar Valentin Răducanu, în perioada 11-18 noiembrie pentru a participa la o serie de evenimente finanţate de către Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni organizate cu ocazia Zilelor Tineretului din Republica Moldova. "Delegaţia DRRP a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii Asociaţiei Presei Independente (API) din Republica Moldova şi cu reprezentanţii Mitropoliei Basarabiei. De asemenea, aceştia au participat la Festivalul Două Inimi Gemene, finanţat de DRRP". explică Ministerul de Externe.
Senatorul PSD Titus Corlăţean a acuzat joi mai mulţi diplomaţi şi funcţionari publici că au făcut campanie electorală "pe bani publici" pentru PDL în secţiile de vot din străinătate sau că ar fi organizat "excursii" electorale în Spania, SUA şi Republica Moldova. El i-a nominalizat pe Eugen Tomac, secretar de stat la MAE pentru relaţia cu românii de pretutindeni, care ar fi organizat "excursii electorale" în Spania, SUA şi Republica Moldova, Valentin Răducanu, consilier al Direcţiei pentru români din Vecinătate şi Balcani, Dan Stoenescu, şeful serviciului Divizia Originari din România, şi Stela Culic, angajat al Direcţiei pentru Români din Vecinătate. "Aceşti oameni şi-au depăşit în mod clar statutul de diplomaţi", a declarat Corlăţean.
Nu este prima dată când preşedintele comisiei de politică externă din Senat lansează acuzaţii la adresa MAE în legătură cu alegerile. La începutul lunii octombrie, Corlăţean a declarat că a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora ar exista tentative de fraudare a alegerilor prin multiplicarea secţiilor de votare din străinătate, care să fie conduse de oameni apropiaţi PD-L, şi nu de diplomaţi.
Pe de altă parte, MAE a explicat că a decis organizarea a 294 de secţii de vot în străinătate, aproape dublu faţă de cele 153 organizate la prezidenţialele din 2004, în baza evaluărilor de la nivelul misiunilor diplomatice, în urma unor solicitări din partea comunităţilor de români din străinătate şi ţinând cont de interesul crescut pentru alegerile prezidenţiale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro