Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Acum 15 ani am inceput o aventura stiintifica, in care am crezut"

Luni, la deschiderea anului universitar de la "Constantin Brancoveanu" au fost foarte multi studenti si foarte multi invitati, pentru ca evenimentul a coincis cu implinirea a 15 ani de cind exista universitatea.
Rectorul institutiei, prof. univ. dr. Alexandru Puiu a ramas placut surprins de numarul mare de participanti la eveniment, fiind convins ca 15 ani nu este o virsta care sa impresioneze pentru o institutie de invatamint. "Cu toate acestea, pentru noi inseamna ceva. Acum 15 ani am inceput o aventura stiintifica, in care am crezut si multumesc celor care ne-au fost atunci alaturi, care ne-au ajutat sa mergem mai departe. A fost o mare satisfactie pentru mine ca primii profesori, ca valoare, de la Academia de Studii Economice Bucuresti mi-au fost alaturi la Braila si la Ramnicu Valcea ca sa punem bazele acestei universitati", si-a amintit cu placere prof. univ. dr. Alexandru Puiu. Alaturi de multi dintre sponsorii care au sprijinit universitatea si de cadrele didactice care au predat au fost amintiti, cu regret, si doi dintre cei mai apreciati profesori din mediul universitar, prof. univ. dr. Constantin Florescu si prof. univ. dr. George Marin. Apoi, rectorul Alexandru Puiu a amintit numarul mare de studenti - peste 8.000 in cele trei orase Braila, Pitesti si Ramnicu Valcea, dintre care peste 1.500 sint la Braila. In privinta specializarilor, a mentionat ca toate merg bine, cu exceptia specializarii agroalimentare, la care anul acesta nu s-a inscris nici un student. A mai fost amintit faptul ca 75% dintre cadrele didactice sint doctori si doctoranzi, 21 sint laureati ai Academiei Romane sau ai altor academii, si faptul ca indiferent unde s-a sustinut licenta s-au realizat promovabilitati bune si foarte bune.
Ca o noutate, din acest an universitar, grupele la anul I se alcatuiesc in functie de mediile la bacalaureat, urmarindu-se in acest fel indrumarea studentilor mai slabi catre studiu aprofundat.

"Voi oferi un milion de lei pe luna celui mai slab student din anul II, timp de un semestru, cu conditia ca dupa acest semestru sa urce in ierarhie cu zece locuri"

Subprefectul Dumitru Popa a felicitat conducerea universitatii pentru rezultatele obtinute in cei 15 ani si a remarcat faptul ca absolventii de la "Brancoveanu" s-au integrat in viata orasului si a multumit cadrelor didactice de la universitate pentru dedicarea cu care se apleaca asupra copiilor Brailei. Viceprimarul Daniela Vasioiu a facut referiri la responsabilitatile care ii asteapta pe profesori si studenti de la 1 ianuarie 2007 si a spus ca de la aceeasi data studentilor li se deschid noi orizonturi de care ei trebuie sa profite. Lucica Visalon, inspector scolar general adjunct, a felicitat conducerea universitatii si le-a urat sa mearga in continuare pe acelasi drum, sa fie o prezenta activa in viata Brailei. Senatorul Aurel Simionescu a vorbit sutelor de studenti in calitate de profesor si le-a spus ca pentru a avea cistig de cauza in UE trebuie sa aiba doua atuuri, stapinirea unei limbi straine si a informaticii. "Consider ca nu vom realiza nimic batind piramida valorilor in virf pentru a o aplatiza, ci vom cistiga ajutind baza. Ca urmare, fac acum o propunere: voi oferi un milion de lei pe luna celui mai slab student din anul II, timp de un semestru, cu conditia ca dupa acest semestru sa urce in ierarhie cu zece locuri", a spus senatorul Aurel Simionescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii