Mergi la conţinutul principal

Actualul sistem de învăţământ, dezbătut la Bucureşti

Concord Communication SRL, o firmă din Bucureşti care prestează activităţi de consultanţă în domeniul relaţiilor şi al comunicării, propune o dezbatere despre necesitatea schimbării procesului de învăţare. De asemenea, se vor căuta şi noi modalităţi concrete prin care şcoala se poate adapta nevoilor societăţii actuale.
Părinţi, cadre didactice, studenţi şi oricare alte persoane interesate sunt aşteptate pe data de 16 mai, la Bucureşti, să participe la un eveniment unic pe tema educaţiei. "Conferinţa şi workshop-ul «Învaţă cum să înveţi» va dezbate actualul sistem de învăţământ învechit şi rigid, care nu poate pregăti noi generaţii în contextul actualei societăţi şi ceea ce trebuie făcut ca părinte şi profesor pentru a schimba mentalităţi. Evenimentul oferă posibilitatea de a regândi aspectele legate de şcoală şi de a găsi soluţii pentru a trece mai uşor peste aceste provocări inerente din viaţa copiilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice", a declarat Alexandra Cobori
PR & Marketing Specialist Concord Communication.
Profesorul Solomon Marcus va fi prezent la conferinţă şi va vorbi, printre altele, despre ignorarea nevoilor şi drepturilor fundamentale ale copilului şi adolescentului, ignorarea imperativelor societăţii globalizate actuale, incapacitatea educării unui comportament bazat pe valori umane.
O altă problemă sesizată şi care va fi dezbătută este cea a metodei de predare, care este redusă la naraţiune, la transmiterea unidirecţională, de la profesor la elev, a unor informaţii, o metodă perimată şi nocivă, afectând motivaţia elevului şi, prin aceasta, devenind una dintre cauzele rezultatelor slabe, absenteismului şi abandonului şcolar.
"Elevii au nevoie de sprijin pentru integrarea diverselor lor experienţe de învăţare şi chiar şi de viaţă, iar profesorul îi poate ajuta să înţeleagă utilitatea învăţării, nu doar în contextul disciplinei de studiu, ci şi la alte discipline, şi dincolo de şcoală să achiziţioneze şi aplice metode şi tehnici variate de învăţare, să conştientizeze, planifice, monitorizeze, evalueze şi autoregleze propriul proces de învăţare, să dobândească încredere în propriul potenţial de învăţare şi să se automotiveze în procesul învăţării orientate spre scop", a declarat Nicoleta Bercu, cercetător în ştiinţele educaţiei şi speaker în cadrul conferinţei.
În cadrul workshop-ului, participanţii vor avea ocazia să afle cum îi pot ajuta pe copii să înveţe cu plăcere şi vor primi recomandări practice pe care le pot pune în aplicare începând chiar de a doua zi. Vor fi abordate cele mai frecvente probleme legate de învăţare şi examene: cum să determine copilul să citească cu plăcere, cum să fie motivat să înveţe. Alegerea corectă a carierei este de asemenea o temă dezbătută în cadrul workshop-ului, destinată atât elevilor şi studenţilor, cât şi tinerilor adulţi şi părinţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro