Mergi la conţinutul principal

Actorul brasovean Mihai Bica a oferit o seara de reverie culturala

Pentru prima data in istoria Concursului si Festivalului International de Canto "Hariclea Darclee" a avut loc, ieri, un spectacol de teatru foarte apreciat atit de spectatori, cit si de concurentii aflati in numar mare la reprezentatia din sala Studio. Mihai Bica, cel care a fost interpret, scenarist si regizor pentru drama comica "Taina cersetorului" de Costin Manoliu, este angajat al Teatrului "Sica Alexandrescu" din Brasov si colaboreaza cu catedra de canto a Universitatii Brasov, alaturi de presedintele de onoare al juriului Festivalului si Concursului International "Darclee", Mariana Nicolesco. Brailenii au avut parte, marti seara, de un spectacol foarte interesant, interactiv, care i-a amuzat, dar i-a si intristat, pentru ca cersetorul a descoperit ca, in fond, toti traim si din ceea ce ne ofera ceilalti, ca de fapt noi cersim dragostea pe care de foarte putine ori o si primim.
Pentru ca finalul spectacolului a fost destul de trist, Mariana Nicolesco l-a rugat pe actorul Mihai Bica sa incheie reprezentatia intr-o nota mai optimista. Ca urmare, acesta i-a dedicat o poezie de dragoste, a carei interpretare a fost foarte apreciata si aplaudata.

La concursul de canto nu se aplauda evolutia candidatilor

Dupa momentul artistic, s-a trecut, in sala de conferinte din Teatrul "Maria Filotti", la un moment caracterizat de mult mai multe emotii pentru concurenti. S-a tras la sorti intrarea in concurs a celor 47 de tineri artisti din 13 tari: 19 soprane, sapte mezzosoprane, noua tenori, un contratenor, cinci baritoni, un bas-bariton si cinci basi. Ei vor reprezenta: Germania, Albania, Mexic, Rusia, Coreea de Sud, Polonia, Franta, Cehia, Statele Unite, Bulgaria, China, Republica Moldova si Romania.
Evolutia concurentilor in etapa a III-a, deschisa publicului, a inceput ieri, la ora 17.00 si va continua si azi de la aceeasi ora. Ei sint acompaniati de Orchestra Festivalului Darclee, dirijata de maestrul Marco Balderi. "Multi dintre concurenti traiesc pentru prima data experienta acompaniamentului de orchestra, in loc de pianoforte. Motiv suplimentar pentru a solicita publicului o liniste desavirsita, permitind concentrarea tinerilor artisti. Nu este vorba de un concert obisnuit, ci de un concurs, si am rugamintea ca nimeni sa nu aplaude", a precizat Mariana Nicolesco.
Deliberarea juriului se va realiza in seara celei de-a doua zile a etapei a III-a, urmind ca tinerii sa inceapa chiar de-a doua zi regatirea pentru Gala Laureatilor care va avea loc duminica seara.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu