* cei doi pot fi văzuți sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare, atunci când este programată premiera spectacolului ”Când apare copilul!” * duminică, 9 octombrie, brăilenii pot viziona un spectacol al Teatrului ”Maria Filoti” nominalizat la premiile UNITER 2021: ”Vițelul de aur” de Ilf și Petrov, regia Radu Iacoban
Formează un cuplu în viața reală, au fost ”domnul și doamna Smith” în spectacolul ”Cântăreața cheală”, iar acum sunt din nou soț și soție pe scenă! Vorbim despre actorii Valentin Terente și Ramona Gîngă, care vă dau întâlnire sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare, la premiera spectacolului ”Când apare copilul!”, regia Laura Moldovan. Cei doi îi interpretează pe Charles Jacquet (ministrul Educației) și Olympe Jacquet (soția ministrului), iar spectacolul este o comedie bulevardieră care abordează subiecte extrem de serioase și de actuale. Cât de actuale? ”Se discută probleme de familie, probleme de cuplu, relație mamă-copii, relație tată-copii, relație frate-soră, relație părinți-copii, conflictul dintre generații. Subiecte importante! În fiecare scenă se discută probleme de viață, probleme care ne interesează pe toți, tineri sau adulți”, după cum ne-a spus într-un interviu actrița Ramona Gîngă.
Trebuie să știți că cei doi actori mai au un lucru în comun cu soții Jacquet din spectacolul ”Când apare copilul”: doi copii! În viața reală Valentin Terente și Ramona Gîngă au două fetițe, iar în spectacol au o fată - Annie Jacquet, interpretată de Flavia Călin, și un băiat - Georges Jacquet, interpretat de Adelin Ilie. Iar punctele comune se termină aici, publicul fiind invitat să vadă spectacolul și să se bucure de toate încurcăturile comice pe care le generează venirea pe lume a unui copil.
”Așteptăm publicul la teatru, la acest spectacol și la toate spectacolele din această stagiune! Să vină și să se bucure!”, a transmis actorul Valentin Terente.
Distribuția spectacolului ”Când apare copilul!” este completată de Dan Moldoveanu (domnul Jacquet), Flori Popa (Madeleine Lonant) și Emilia Mocanu (Therese). Scenografia spectacolului este realizată de Raluca Polea.
Valentin Terente și Ramona Gîngă, doi dintre actorii de marcă ai teatrului brăilean
Valentin Terente este actor al Teatrului ”Maria Filotti” de 25 ani, iar Ramona Gîngă de 20 de ani. De-a lungul timpului fiecare a jucat în zeci de spectacole, cucerind publicul cu fiecare apariție, așa că nu am putut să nu îi întrebăm pe cei doi cum fac de nu se ”plictisesc de meserie”. Iată ce ne-au răspuns:
Valentin Terente: “Păi, dacă mă plictisesc de meseria asta degeaba mi-am ales-o! Nu, nu intervine rutina. Cel puțin în teorie fiecare personaj ar trebui să îl gândești diferit. Că nu îți ies toate diferit e partea a doua. Dar principiul de plecare la lucrul unui personaj este să nu se repete. Și atunci încerci să găsești bucurie în ceea ce faci! Fie că e rolul mare sau mic. Nu mi s-a întâmplat să n-am chef! Chiar și în spectacolele mai puțin agreate s-a întâmplat să găsesc resurse necesare în interior și să mă bucur de ce am de făcut”.
Ramona Gîngă: ”Dacă nu iubești meseria nu o faci cu plăcere! În fiecare rol trebuie să găsești provocarea, să găsești spilul, cum zicem noi. La fiecare rol trebuie să te gândești că și când pleci de aici, de la repetiții, pleci cu gândul ăsta: Ce am citit? Cum să-l compun? Cum să fac? Cum să merg? Cum să vorbesc? La teatru nu e bună rutina! Nu e bună că, într-adevăr, trebuie să fie mereu o scânteie, ceva să te provoace, să regăsești plăcerea jocului. Iar mie îmi place că mă regăsesc aici, mereu! Când sunt pe scenă mă simt cel mai bine”.
”Vițelul de aur”, spectacol nominalizat la premiile UNITER, se joacă duminică, 9 octombrie
În acest weekend, duminică, pe 9 octombrie, publicul are ocazia să vizioneze un spectacol nominalizat la premiile UNITER pentru anul teatral 2021, la secțiunea ”Cea mai bună regie”. Este vorba despre spectacolul ”Vițelul de aur” de Ilf și Petrov, regia Radu Iacoban, dramatizare Eugen Gyemant, o comedie ce surprinde o frescă socială, arhitectură a unor comportamente dezechilibrate în urma patimii și a escrocheriei. Într-o perioadă dominată de forța restrictivă a comunismului, în care personajele noastre se abat cu îndârjire de la spiritualitate, totul se rezumă la materialitate. Astfel, prin fuziunea dintre inspirația comică a situației și un deznodământ tragic, protagonistul și inadaptatul Ostap Bender devine miza unui joc al sorții.
Distribuție: Nicholas Cațianis, Narcisa Novac, Ciprian Brașoveanu, Liviu Pintileasa, Vlad Volf, Adrian Ștefan și Ciprian Chiricheș. Scenografie - Tudor Prodan, light design - Bogdan Gheorghiu, sound design - Aida Sosic, asistența de regie și mișcarea scenică - Blanca Doba. Reprezentanția este programată la Sala Mare, la ora 18.00.
Bilete la cele două spectacole din acest weekend pot fi achiziționate online, de pe site-ul www.blt.ro sau de la Agenția de bilete a teatrului.