Elevii Scolii de cintareti bisericesti au intonat pentru tineri cintari bisericesti, pregatite pentru perioada de post. "Pe Crucea Mintuitorului se ridica toate pacatele noastre. El Isi ia asupra Sa toate pacatele lumii. Gindind la rastignirea Lui, stim ca pentru iertarea pacatelor noastre a facut-o", a explicat preotul Bujoi semnificatia Saptaminii Patimilor.
Tinerii, aflati in cele doua extreme ale societatii (unii preocupati de latura spirituala, religioasa a vietii, ceilalti aflati in detentie, platind pentru actele antisociale facute) au discutat intre ei si au facut schimb de adrese, apoi au vizitat, impreuna, Muzeul de Istorie.
"Scopul acestei actiuni este unul intreit. In primul rind, s-a avut in vedere stabilirea de afinitati sufletesti intre cei lipsiti de libertate si tinerii elevi de la Scoala de cintareti bisericesti care, prin pregatirea teologica si prin trairea lor, pot fi exemple de urmat.
In al doilea rind, s-a avut in vedere audierea frumoaselor cintari bisericesti specifice Postului Mare. Prin muzicalitate si continut, aceste cintari au puterea de a taia cerbicia inimii si de a risipi intunericul simtirii. Vizita la Muzeul de Istorie Braila este un prilej deosebit de a cunoaste orasul in care, din nefericire, si-au pierdut anii de libertate. Cercetind atit muzeul, cit si biserica, mintea li s-a imbogatit si cu alte imagini decit cele ale cladirilor de instanta judecatoreasca", a declarat preotul capelan Sorin Plesca, coordonatorul acestei activitati de socializare a tinerilor aflati in detentie.