Mergi la conţinutul principal

Activitatea consilierilor liberali. Astăzi, Petrică Popa în CLM Brăila

* în cadrul unei ședințe ordinare recente a Consiliului Local Municipal Brăila, liberalul Petrică Popa a sugerat că orașului nostru nu i-ar strica să aibă mai multe spații de recreere, în special parcuri * acesta a amintit despre un proiect mai vechi, din perioada 2006-2007, care propunea realizarea unui parc în Cartierul Brăilița, dar care nu s-a concretizat niciodată * primarul Marian Dragomir a precizat că municipalitatea nu mai are terenuri disponibile în zona respectivă, însă a promis că se va interesa despre ce proiect este vorba și dacă acesta mai poate fi reluat sau nu

 

 

 

Consilierul municipal PNL Brăila Petrică Popa i-a sugerat, recent, primarului Marian Dragomir că orașul nostru ar avea nevoie de mai multe spații de recreere. În special de parcuri, a ținut liberalul să sublinieze. Acesta a lăudat zonele verzi existente în Municipiul Brăila, chiar dacă uneori a folosit un ton ușor ironic, însă a apreciat că nu ar fi rău dacă s-ar amenaja un parc și în Cartierul Brăilița. Popa chiar a amintit despre existența la nivelul CLM Brăila a unui proiect mai vechi în acest sens, din perioada 2006-2007, prin care consilierii ar fi încercat amenajarea unui astfel de parc, dar care nu s-a mai concretizat.

Municipiul Brăila are nevoie, din ce observăm și noi, de spații de recreere. Într-adevăr, recreerea poate fi în discoteci, în diferite zone. Acum, vara, cred că este bine să se recreeze oamenii în parcuri. Este adevărat, avem parcul Monument, cum îi spune acum. Arată foarte bine! Îngrijit, fără probleme. Avem Grădina Publică, un spațiu memorabil, care după ce se va recondiționa și gardul va arăta mult mai bine. Într-adevăr, mai avem două parcuri foarte frumoase: cel din Lacu Dulce, care e plin de verdeață, pomii arată extraordinar. Și se va da în folosință un alt parc în Centrul orașului, în spatele Muzeului Carol I, care va face invidios pe orice vizitator al Grădinilor Fontainebleau. Dar ar fi bine să aibă Brăila încă un parc de mari dimensiuni în zona Brăilița, așa cum există un proiect din anii 2006-2007. Și doamna viceprimar Doinița Ciocan știe de acest proiect, la fel și domnul Sorin Boșneag (n.r. – consilier PSD). Restul, mai puțin”, a declarat Popa, în ședința ordinară a CLM Brăila din luna mai.

Edilul-șef Marian Dragomir a apreciat ideea consilierului, însă a afirmat că în momentul de față municipalitatea nu mai deține terenuri libere în zona respectivă. De asemenea, acesta a punctat că nu știa nimic despre un asemenea proiect, însă a promis că se va interesa dacă într-adevăr acesta există și în ce măsură ar mai putea fi pus în operă.

Într-adevăr s-au reabilitat parcurile. Și zona de promenadă la Faleza Dunării arată foarte bine acum după montarea sistemului de irigație și a gazonului respectiv. Și Parcul Monument arată bine prin extindere. (...) Apoi mai avem un proiect pe care nu am să-l fac public acum, ca să mai rămână și o doză de surpriză. Grădina Mare va arăta și mai frumos după finalizarea Castelului de Apă. Se va crea și conexiunea despre care ați vorbit dumneavoastră între Grădina Mare și Faleză, acolo unde erau niște magazii abandonate și niște terenuri ale nimănui, care au fost înscrise în Cartea Funciară de către Primăria Municipiului Brăila și modernizăm zona respectivă. Aș aprecia ideea dumneavoastră cu un parc în Brăilița, dar noi nu mai avem teren acolo. Nu știu al cui este terenul respectiv, nu știu la ce teren faceți referire. Chiar v-aș ruga să ne spuneți acum. E posibil să fie terenul acela al CFR-ului. Dar dacă este așa nu ni-l va da. Eu nu știu nimic despre proiectul la care faceți referire. Probabil că este un proiect de pe vremea când era domnul primar Cibu. Dar o să verificăm în arhivă”, a conchis Dragomir.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro