Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Activitate buna, la Centrul de Creatie

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este multumit de activitatea desfasurata anul trecut de Centrul pentru promovarea si valorificarea culturii traditionale, atit din punct de vedere al activitatilor desfasurate, cit si din cel al eficientei cheltuirii bugetului aprobat. El are planuri mari pentru acest an, pe linie culturala, si considera ca acestea pot fi realizate, pentru ca i-a fost alocat centrului amintit un buget bun: "Avem un program, la nivelul acestei institutii, pe anul in curs, si nu numai ca avem un program, dar si tinem de el. Ii ajutam cu tot ce le trebuie, le-am luat masini, au un buget bun, incercam sa promovam, sa reinviem cultura traditionala braileana prin fel de fel de concursuri. Am inceput activitati in fiecare comuna, unde prezentam in fata satenilor diversi artisti locali. Speram ca la sfirsitul lunii februarie sa ne intre in cont circa 463.000 euro, pentru cultura. Este un program facut in colaboare, de Directia noastra de programe impreuna cu cei din provincia italiana Pisa. Centrul de valorificare a creatiei are in acest an un buget de 10 miliarde lei, n-au avut ei niciodata un buget atit de mare, dar au si activitati mari. Sa nu uitam ca in luna mai vom avea Festivalul international "George Grigoriu", la care CJ a prins un buget de circa 1,5 miliarde lei, si mai avem sponsori de un miliard lei. Noi speram ca, pe total cheltuieli, sa nu depasim 2 miliarde, mai mult decit anul trecut, ca nu ne-am propus sa facem mai mult decit atunci. Diferenta va fi in bugetul centrului, pentru activitati culturale din judet. Daca ne ajuta Dumnezeu si, in februarie, Scoala Populara de Arta se va muta in noua locatie, pe strada Marasesti nr.1, va fi si mai usor pentru Centrul de Creatie, pentru ca va ramine singura in cladirea respectiva".
Presedintele Stancu considera ca la Scoala Populara de Arta mai este de lucru, nu doar cu mutarea si instalarea in noul sediu, ci si la atitudinea conducerii acesteia: "Mutarea nu s-a produs pina acum, pentru ca inca nu am luat mobilierul. Nu doar sediul va fi nou, ci si mare parte din instrumentele muzicale, cit si aparatele pentru sala de fitness, cum am promis, cu mobilier nou. Eu cred, insa, ca dvs., acolo, trebuie sa fiti mai maleabil, s-o spunem aici, ca sint ceva probleme la nivelul institutiei, sa atrageti mai multi colegi, profesori, care au vocatie pentru ceea ce faceti dvs. acolo, pentru muzica, sculptura, pictura, balet sau dans modern".
Stancu a precizat ca nu se da inapoi de la a sustine cultura, daca vede ca si cei care se ocupa de acest lucru isi iau treaba in serios: "Eu n-am ezitat niciodata sa promovez cultura, si mai ales Centrul de creatie, pentru ca a avut mare grija de bani. Ar fi bine ca toti colegii sa faca la fel. De fapt, in general, am inceput sa avem directii bune, dupa ce ne-am mai certat noi un an si jumatate, am inceput sa intram in normalitate. Recunosc, insa, ca mai avem si directii la care sefii asteapta sa vina banii, grija lor fiind salariile, si mai putin activitatea desfasurata. Noi vom pune mare accent pe autofinantare, sa fie clar!".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii