• în ultima săptămână, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri în comunitate, dedicate Zilei Mondiale fără Tutun și Zilei Internaționale a Copilului • au fost acțiuni în Parcul Monument, la baza sportivă a Direcției Județene pentru Sport Brăila, în cadrul evenimentului sportiv ”Cupa 1 iunie” – Rugby-tag
Aproape 300 de tineri și adulți au primit informații privind pericolul drogurilor.
În perioada 31 mai – 5 iunie, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri în comunitate, dedicate Zilei Mondiale fără Tutun și Zilei Internaționale a Copilului, de care au beneficiat 295 de persoane.
Prima acțiune preventivă a fost desfășurată în Parcul Monument, la baza sportivă a Direcției Județene pentru Sport Brăila, în cadrul evenimentului sportiv ”Cupa 1 iunie” – Rugby-tag. “La finalul competiției, cu prilejul festivității de premiere, copiilor participanți le-a fost transmis un mesaj specific cu recomandări privind luarea unor decizii responsabile în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive și le-au fost oferite și din partea Centrului Antidrog Brăila premii constând în rucsacuri, brățări, broșuri informative, agende”, au transmis reprezentanții Centrului Antidrog.
Cea de-a doua activitate s-a desfășurat pe aleea centrală a Parcului Monument și a constat într-o activitate de informare desfășurată în sistem integrat cu participarea reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila și Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați precum și a voluntarilor Centrului Antidrog Brăila. Au fost oferite materiale informative specifice fiecărei structuri (flyere/pliante) și s-au purtat discuții cu persoanele prezente în această locație.
Specialiștii Centrului Antidrog Brăila vor desfășura și în perioada următoare astfel de activități de prevenire în comunitatea locală.