Mergi la conţinutul principal

Activităţi social-filantropice. Jucării, îmbrăcăminte, încălţăminte, meditaţii pentru copiii nevoiaşi

• meditaţiile sunt oferite unor elevi de gimnaziu de către 15 liceeni de la Colegiul „Murgoci” • totodată, parohia Sf. Parascheva oferă zilnic, până la sfârşitul anului şcolar, sandwich-uri unui număr de 100 de copii

 

Parohia brăileană „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, cu binecuvântarea înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a desfăşurat în această perioadă, o serie de activităţi educaţionale, social-filantropice şi cultural-artistice în cadrul parteneriatului pe care această parohie îl are cu două unităţi de învăţământ din municipiul Brăila, ne-a informat într-un comunicat de presă preot Rareş Bucur.

În acest context, mai mulţi elevi din clasa a 10-a de la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila, care în acest an îşi sărbătoresc centenarul şcolii, au colectat articole vestimentare şi jucării pentru a le oferi elevilor de la şcoala gimnazială „Anton Pann” din Brăila.

Astfel, în dimineaţa zilei de 11 octombrie, darurile au fost pregătite şi apoi transferate în mijloace de transport pentru a fi aduse la Aşezământul parohial „Sf. Cuv. Parascheva” şi oferite copiilor de la şcoala gimnazială „Anton Pann”, din cartierul „Lacu Dulce” - Brăila.

De asemenea, parohia a facilitat ca în cadrul Aşezământul parohial „Sf. Cuv. Parascheva”, 15 liceeni ai Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” să ofere săptămânal meditaţii gratuite elevilor din clasele a VII şi a VIII-a de la Şcoala gimnazială „Anton Pann”.

La aceste activităţi, se adaugă şi programul social al parohiei prin care zilnic 100 de elevi nevoiaşi beneficiază până la sfârşitul anului şcolar de sandwich-uri, iar elevii care nu vor absenta deloc şi vor înregistra o creştere a notelor, vor primi lunar şi o excursie gratuită.

Tot pe data de 11 octombrie, 15 copii cu merite deosebite la învăţătură, dar cu o situaţie materială precară, au primit din partea parohiei îmbrăcăminte şi încălţăminte, iar şcoala unde aceşti copii învaţă a primit materiale şcolare auxiliare pentru susţinerea orelor la diferite discipline.

Pentru implicarea în activităţi de binefacere a semenilor noştrii, parohia a oferit elevilor Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila un televizor – plasmă în valoare de 9000 de lei, pentru sala amfiteatru a colegiului, în vederea susţinerii orelor cu suport audio-video.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro