Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actionarul majoritar de la "Celhart Donaris" cumpara paduri in judet

Actionarul majoritar al SC "Celhart Donaris", firma "Ecopack" Ghimbav va achizitiona, cu 6,2 milioane lei, un teren cu vegetatie forestiera. Actionarii firmei din Ghimbav specializata in productia de carton, au decis sa extinda activitatile societatii si in domeniul silviculturii si exploatare forestiera. Terenul are o suprafata de 1.245 hectare si este amplasat in extravilanul comunei Stancuta, din judetul Braila, firma platind 5.000 lei pe hectar. Informatia a fost confirmata si de surse din cadrul "Celhart Braila" potrivit carora "Ecopack" ar fi deja proprietarul a circa 800 ha in judet cu intentia de a mai cumpara alte citeva sute de hectare.
De altfel, la nivel declarativ, "Ecopack" intentioneaza sa achizitioneze si alte terenuri cu vegetatie forestiera, in diferite zone ale tarii, pentru silvicultura, exploatare forestiera, vinatoare sau activitati specifice gradinilor botanice sau zoologice si rezervatiilor.
"Ecopack" este actionar majoritar la "Ecopaper" Zarnesti, cu o participatie de 99,01%, precum si la producatorul de hirtie si celuloza "Celhart Donaris" Braila, unde detine 82,7% din capitalul social.

La Primaria Stancuta nu se stie nimic

Vestea l-a luat prin surprindere pe primarul Sancutei, Nicu Turcu. El nu neaga informatia, doar ca - spune el - e prea devreme sa se exprime cineva "am cumparat" atit timp cit nici macar punerile in posesie nu au fost definitivate, daramite sa fie eliberate titlurile de proprietate. "Cine ar putea vinde la Stancuta o suprafata atit de mare? Pai, singurii care urmeaza sa primeasca suprafete insemnate sint printesa Ana Maria Kalimaki - 765 ha vegetatie forestiera si 833 ha luciu de apa, si urmasii generalului Eremia, 500 ha vegetatie forestiera. In primul caz am identificat deja terenul, urmeaza ca pina la sfirsitul lunii printesa sa vina sa vada si sa isi dea acordul, iar in al doilea nu am inceput inca identificarea deoarece mostenitorul nu si-a delegat un om care sa ne insoteasca la masuratori, dumnealui fiind in virsta. Deci acesta este stadiul, atit stiu. La primarie nimeni nu ne-a informat despre o asemenea intentie", a precizat primarul Turcu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii