Mergi la conţinutul principal

Acte false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene

* procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpaţi, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Brăila * unul dintre inculpaţi, cu sprijinul celui de-al doilea, ar fi depus la O.J.P.D.R.P. Vrancea şi Brăila mai multe documente false

 

 

 

 

Fapte de corupţie! Un tânăr fermier a obţinut ilegal fonduri europene.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)– Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpaţi. Au fost depuse acte false pentru obţinerea de fonduri europene, la structuri de profil din Brăila şi Vrancea.

Potrivit anchetatorilor, a fost trimisă în judecată o persoană fizică, pentru săvârşirea unei infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

După cum se arată în comunicatul DNA, a doua persoană cercetată în dosar este Ionescu Daniela Marilena, rudă a primului inculpat, la data faptei angajată în cadrul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (O.J.P.D.R.P.) Vrancea. Aceasta a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea unei infracţiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, în perioada iunie - octombrie 2012, primul inculpat, beneficiind de ajutorul inculpatei Ionescu Daniela Marilena, ar fi depus la O.J.P.D.R.P. Vrancea şi Brăila mai multe documente false (borderouri, declaraţii pe proprie răspundere, cerere de finanţare etc.), în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate prevăzute în Ghidul solicitantului. Aceste demersuri ar fi avut ca efect aprobarea finanţării şi implicit obţinerea pe nedrept de către inculpat a unor fonduri nerambursabile în valoare 160.002 lei”, au stabilit procurorii DNA.

În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de bani menţionată mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brăila cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro