Astfel, senatorul Aurel Simionescu ne-a explicat ca, cel putin din punctul sau de vedere, problema e simpla si ca in mod sigur vor intelege toti membrii PSD despre ce este vorba: "Cind se face o motiune de cenzura exista un partid care o initiaza, iar celelalte sau celalalt, depinde de configuratia opozitiei, o sustine. La aceasta motiune cele doua partide trebuie sa lucreze impreuna, de preferat si cu parlamentarii independenti care mai sint, pentru a fi toata lumea multumita de rezultat si sa fie toti implicati. Noi vrem sa facem o astfel de motiune prin iunie, dupa ce ne lamurim cum stam cu aderarea la UE. Pentru asta insa trebuie sa lucram cot la cot cu PRM, ca sa fie toata lumea de acord cu textul si sa nu fie probleme. Fiecare vine cu cite o idee, vedem care e mai buna, asa cum se face normal intr-o echipa. Dar nu inteleg de ce de la acest lucru, s-a ajuns la ditamai scandalul. Ca nu este vorba sa fuzionam sau mai stiu eu ce. Este foarte simplu vorba de o colaborare parlamentara pe care trebuia sa o avem mai de mult, ca doar sintem cu totii in opozitie. Colegii care s-au aratat impotriva in mod clar nu au inteles depre ce e vorba, dar sint sigur ca lucrurile se vor rezolva". Simionescu a mai adaugat ca, desi este vorba de o colaborare la nivel parlamentar, care nu implica filialele locale ale celor doua partide, cel putin la Braila, personal a fost multumit de colaborarea cu PRM si de faptul ca PRM-istii braileni nu au avut niciodata manifestari extremiste: "La Braila am lucrat bine cu reprezentantii PRM. Poate in alte parti s-au aratat ei extremisti sau mai stiu eu ce, dar la Braila nu s-a intimplat niciodata asta. Nu am avut probleme, sint oameni de bun-simt".
La rindul sau, deputatul PSD Mihai Tudose ne-a declarat ca este vorba de o exagerare care se va lamuri cit de repede: "Nu inteleg de ce a luat-o lumea razna asa. Nu e vorba de nici o alianta politica, de nici un patrulater rosu sau mai stiu eu ce variante am tot auzit. Este vorba pur si simplu de o sincronizare a opozitiei, lucru absolut normal, si se refera strict la Parlament, la nimic altceva. De aici pina la a vorbi de fuziuni si alte bazaconii e cale lunga. A fost vorba de o neintelegere".
In ceea ce il priveste, deputatul Alin Teodorescu a explicat faptul ca, pentru a-i linisti pe membrii PSD care s-au aratat impotriva pactului, conducerile ambelor partide au ales varianta unui acord de colaborare verbal, care se va aplica la nivelul comisiilor parlamentare si al sedintelor din plenul camerelor Parlamentului: "Nu inteleg de ce s-a impacientat lumea atit. Au inteles gresit. De aia nici nu s-a mai semnat nimic. E un simplu acord de colaborare, care era de asteptat si de bun simt, ca sintem cu totii in opozitie si trebuie sa lucram impreuna".