Mergi la conţinutul principal

Acordarea titlului de cetăţean de onoare Aurorei Simionescu, în dezbatere la CLM

Consilierii municipali vor dezbate şi aproba în această lună dacă vor acorda titlul de cetăţean de onoare pentru astrofizicianul Aurora Simionescu şi roboticianul Anca Drăgan. Cele două proiecte se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CLM din 29 martie, la propunerea grupului de consilieri PNL. Primarul Aurel Simionescu nu a dorit să comenteze prea mult subiectul, punctând doar că a lăsat la latitudinea fiicei sale dacă va accepta distincţia sau nu. Edilul-şef a mai precizat că el a evitat să acorde asemenea distincţii în cei 8 ani în care a condus municipiul deoarece consideră că într-o perioadă s-a exagerat cu acest subiect, ce şi-a pierdut din valoare. "Am tot făcut cetăţeni de onoare până n-am mai putut. Mai mult, am avut situaţia cu domnul general Eugen Bădălan, care a fost una extrem de sensibilă şi neplăcută", a conchis Simionescu.

Boboc nu a mai aşteptat până după alegerile locale

Deşi a anunţat iniţial că va face acest gest abia după alegerile locale, preşedintele PNL Brăila Cătălin Boboc a afirmat, ieri, că şi-a schimbat planul pentru că proiectele privind acordarea titlului de cetăţean de onoare erau oricum pregătite şi depuse din 8 martie. De asemenea, liberalul a punctat că este vorba despre un gest de recunoaştere pentru implicarea femeilor în viaţa publică şi nu un cadou pentru fiica primarului. "E vorba de conferirea titlului de cetăţean de onoare pentru două doamne. De ce pentru două doamne şi de ce acum? Trebuie să ştiţi că el a fost scris şi depus cu număr de înregistrare ca şi iniţiativă pe 8 martie. Nu este un cadou pentru cele două doamne, ci este, dacă vreţi, un gest de recunoaştere pentru implicarea femeilor în viaţa publică şi rolul lor până la urmă în societate. Cred că sunt două doamne care ne fac cinste. E vorba de Aurora Simionescu, un om recunoscut, care nu cred că mai are nevoie de o prezentare. Este un om care ne reprezintă într-un domeniu în care lumea civilizată şi cei care îşi permit investesc mult şi sunt atenţi la asta. De asemenea, Anca Diana Drăgan, un profesor de robotică, de 27 ani, la Berkeley University, în Statele Unite. Un pionier în sensul ăsta pentru că e fondatoare a unui laborator de robotică, un domeniu dedicat mai mult bărbaţilor", a declarat Boboc.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro