Mergi la conţinutul principal

ACL-iştii au comemorat martirii luptei anticomuniste sub «vizorul» jandarmeriei

ACL-iştii brăileni susţin că au fost atent urmăriţi de jandarmi în timp ce s-au adunat, duminică seară, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, pentru a comemora martirii luptei anticomuniste, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Potrivit unui comunicat emis ieri de către biroul de presă al Alianţei Creştin Liberale Brăila, manifestarea a fost "sobră, civilizată şi curată", însă chiar şi aşa reprezentanţii jandarmeriei au fost chemaţi imediat la faţa locului. "S-au aprins lumânări, s-au făcut poze şi, apoi, în grupuri, s-au purtat discuţii. Fireşte, situaţia împiedicării votului în diaspora de către Ponta şi PSD a fost subiect de dezbateri, brăilenii fiind şi ei indignaţi de faptul că acest lucru este posibil la 25 de ani de când românii au înfruntat gloanţele pentru libertăţi civile. (...) Chiar şi aşa, spre finalul manifestării, reprezentanţi ai jandarmeriei au apărut pe platoul din faţa Palatului Administrativ, alertaţi probabil de cineva din interiorul Primăriei, semn că sub administraţia Simionescu - PSD există încă teama de oamenii liberi care participă la comemorări. Îl asigurăm pe primarul Simionescu că dacă PSD-ul nu fură la alegerile de duminică, nu există motive să se teamă.
Brăila trebuie să se obişnuiască, la fel ca alte oraşe, cu manifestările decente ale oamenilor liberi", se arată în cadrul documentului.
La manifestaţia de duminică au participat şi senatorul Cătălin Boboc, deputatul Alexandru Nazare, deputatul Vasile Varga, consilierul municipal Simona Drăghincescu, dar şi fostul lider al filialei locale Noua Republică, Florin Drăgan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro