* este situația reclamată de un brăilean domiciliat pe strada Golești * acesta se plânge că niște indivizi și-au făcut un obicei din a-și arunca gunoaiele în fața porții lui * deși a reclamat la Poliție și Primărie aceste aspecte, aducând și dovezi foto și video de la camerele de supraveghere, nu prea s-a făcut nimic concret pentru eradicarea fenomenului
Un brăilean care a investit o sumă considerabilă în achiziționarea și renovarea unui imobil situat pe strada Golești, în plin Centru Istoric al municipiului, se confruntă cu o situație greu de suportat din cauza, pe de o parte, a nesimțirii unora dintre vecinii care locuiesc în casele închiriate de Primărie în zonă, iar pe de alta, a lipsei de implicare a autorităților locale. Concret, vecinii și-au făcut un obicei din a-și arunca gunoaiele în fața clădirii reabilitate de autorul sesizării. Acesta a solicitat sprijinul Poliției și a Primăriei, pentru sancționarea și civilizarea indivizilor needucați, însă s-a lovit fie de tot felul de justificări pentru lipsa de implicare, fie de o reacție palidă a autorităților, insuficientă pentru eradicarea fenomenului. Redăm mai jos, integral, la rubrica Vocile Brăilei, sesizarea primită de la cititorul nostru:
”Centrul istoric a devenit cartierul rezidențial al neisprăviților de tot felul, oameni care nu au muncit o oră în viață lor, care trăiesc din banii noștri, fiind în majoritatea lor asistați social, hoți, cerșetori sau mai știu eu ce, iar strada Golești, un adevărat «bulevard» al acestora, fiind permanent tranzitată de ei și chiar loc predilect de întâlnire. Este de neînțeles cum de sunt repartizați să locuiască în imobile aflate pe lista monumentelor istorice, distrugându-le constant și iremediabil. Această practică are rădăcini foarte vechi și nu am văzut încă primar care să încerce să schimbe ceva. Spre exemplu, persoana care și-a abandonat ieri (duminică, 31 ianuarie n.n.) gunoiul menajer în față imobilului meu se numește R. I. și împarte casa Gussi (str. Fortificației, nr. 23) împreună cu o mulțime de alte persoane de aceeași factură.
Numele meu este Dennis T., și locuiesc pe strada Golești, într-un imobil proprietate personală. Încă de acum câțiva ani, moment în care împreună cu soția mea am decis să cumpărăm și să restaurăm acest imobil, ne confruntăm cu o situație greu de suportat. Diferite persoane cu un nivel îndoielnic de educație, locatari ai imobilelor aparținând municipalității, aruncă gunoiul menajer în față porții noastre și asta se întâmplă foarte frecvent. Despre aceste aspecte am sesizat în repetate rânduri atât polițistul de proximitate, cât și Poliția Locală și primarul municipiului. Cu mici excepții, demersurile mele au presupus doar timp și energie consumate în mod complet inutil. Polițistul de proximitate mi-a răspuns că aspectele semnalate de mine nu țin de competența dumnealui, aceasta fiind o contravenție de care se ocupă Poliția Locală. Primarul, persoană căreia i-am transmis imaginile înregistrate de camerele de supraveghere aflate pe fațada imobilului meu, mi-a răspuns că nu face educație populației. Poliția Locală, după ce inițial mi-a adus la cunoștință faptul că dumnealor nu pot utiliza decât imaginile captate de camerele publice de supraveghere, într-un final au mers la adresa indicată de mine, luând legătura cu persoana care îmi aruncă la poartă, în mod constant, gunoiul său menajer. Și dacă în ceea ce privește acea persoană, aparent, lucrurile par că s-au rezolvat, rămân însă multe altele de aceeași factură, care au exact aceleași obiceiuri.
În această situație, oamenilor care au o brumă de educație, ce le rămâne de făcut? Avem doar două opțiuni, să ne acomodăm sau să ne mutăm? Total nedrept!”