Achitat dupa 10 ani de procese | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Achitat dupa 10 ani de procese

A facut 40 de zile de arest in beciurile Politiei, a fost purtat dintr-un proces intr-altul, a fost achitat, condamnat si apoi, iarasi, achitat. In 10 ani de cind lupta in Justitia romana pentru a-si sustine nevinovatia, Voiculet a fost acuzat ba de uz de fals si inselaciune, ba de evaziune fiscala. Sustine ca a spus, intotdeauna, ca este o victima a unui sistem format din politisti, procurori si judecatori si, cu toate acestea, desi mai intii a fost gasit nevinovat, a fost condamnat, la Bacau, la 14 ani de inchisoare, asemenea unui criminal notoriu, apoi la 10 ani de inchisoare, intr-o alta instanta, pentru ca, intr-un final, pedeapsa sa i se reduca la 6 ani de puscarie. N-a executat nici o zi din toate aceste condamnari, iar in noiembrie a.c., instanta suprema l-a achitat, ba chiar i-a ridicat si sechestrul ce-i fusese instituit pe bunuri in urma cu ani de zile. Averea sa, constind in imobile si bunuri mobile se cifra la peste un miliard, in 1997, insa, acum, desi bunurile nu mai sint grevate de sarcini, nimic din ceea ce a avut nu mai exista. "Totul este praf! Am pierdut totul, mi-am pierdut chiar si ceea ce aveam mai de pret: sanatatea!", spune fostul sef al Patronatului brailean si fost administrator al firmei "Multipart Est" SRL, firma care, desi a avut 14 filiale in tara, nu mai exista nici ea. Voiculet promite, acum, ca va rupe tacerea, ca va demasca oamenii, precum si interesele care l-au "aruncat" intr-un deceniu de suferinte.

Voiculet dezgroapa "securea razboiului"

Daca ar fi sa judecam dupa virulenta cu care povesteste despre ultimii 10 ani, despre arestare, condamnari si alte asemenea, nici nu s-ar putea spune ca Gheorghe Voiculet, fost sef al Patronatului brailean si fost patron al firmei "Multipart Est" SRL, a ingropat, vreodata, "securea razboiului". Acum, cind instanta suprema l-a achitat, Gheorghe Voiculet sustine ca a venit momentul sa dea in vileag intreg sistemul - format din politisti, procurori si judecatori - precum si practicile prin care a fost adus la "sapa de lemn". Pe 22 noiembrie, la Curtea Suprema de Justitie, in procesul lui Voiculet s-a derulat ultimul termen de judecata, iar pe 23 noiembrie, acesta a primit vestea achitarii si a ridicarii sechestrului instituit pe bunurile sale. "In sfirsit!" - a exclamat Gheorghe Voiculet, dupa care: "Dar acum, totul este praf! Am pierdut totul. Am pierdut chiar si ceea ce aveam mai de pret: sanatatea!".
Dosarul "Voiculet" este pe cit de stufos, pe atit de interesant. Cazul sau a inceput in 1994, insa a fost inchis, pentru o perioada, pina in 1997. "Fierberea" a inceput insa, ca la un semn, odata cu schimbarea conducerii Procuraturii brailene. In 1997, Politia a deschis o cercetare impotriva lui Gheorghe Voiculet, insa la 2 decembrie in acel an, Parchetul de pe linga Tribunalul Braila a dispus scoaterea de sub urmarire penala (SUP) pentru inselaciune in conventii si fals in acte. Atunci, Voiculet a fost retinut de Politie, insa Parchetul nu l-a arestat. Potrivit Politiei, Voiculet era acuzat ca ar fi "pus mina pe 5,545 miliarde de lei, vinzind aceeasi cantitate de marfa la mai multi beneficiari, in baza aceluiasi certificat de depozit, sustragindu-se, totodata, de la plata unei TVA de 340 de milioane". Apoi, in aceeasi cauza, Parchetul General a dat neinceperea urmaririi penale. Ulterior, la Braila, s-a schimbat conducerea Parchetului, numele lui Voiculet a fost trecut pe lista "marilor corupti", de catre ministrul Internelor de atunci, iar dosarul s-a redeschis, in baza unui proces verbal intocmit de Administratia Financiara, cum ca Voiculet s-ar fi sustras de la intocmirea a 69 de facturi. Acuzatia s-a transformat in evaziune fiscala. La acea vreme, Voiculet a fost arestat pret de 40 de zile, in cadrul a doua mandate consecutive. A fost judecat in stare de libertate, fiind condamnat la Bacau - instanta braileana fusese recuzata - la 14 ani de inchisoare, asemenea unui criminal. Apoi, tot la Bacau, insa in apel, i s-a redus pedeapsa la 10 ani. In 2002, dosarul ajunsese la Curtea Suprema, unde s-a decis rejudecarea. Cazul s-a intors la Bacau, unde, iarasi, Voiculet a fost condamnat, insa la 6 ani, propunindu-se si schimbarea incadrarii juridice in inselaciune. Dosarul a ajuns, din nou la Curtea Suprema, dupa o "escala" la Brasov. De asta data, insa, la Curtea Suprema, Voiculet a fost achitat. Ce spune Voiculet, acum? "S-a ridicat si sechestrul, insa nu mai stiu unde sint bunurile respective, totul a fost distrus. Acum, sint pregatit sa dau in vileag intreg sistemul. Da, dupa 10 ani! Este vorba despre politisti, procurori si judecatori!". Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro