La spectacolul Galei, pentru a creste emotiile participantilor, organizatorii au hotarit sa inceapa cu recitalul Corinei Chiriac. Marea artista a reusit, intr-un mod foarte atractiv si incitant sa-si povesteasca amintirile, pe fiecare punctind-o cu cite o melodie. Recitalul l-a dedicat tinerilor concurenti, pe care i-a sfatuit sa nu se necajeasca daca nu cistiga, vor mai fi si alte competitii si in final important este publicul, nu un premiu. Spectatorii au cintat, au ris si au plins odata cu Corina Chiriac. A inceput recitalul cu binecunoscuta melodie "Opriti timpul", cind a cintat intreaga sala, dupa care a oferit o culegere de tangouri: "Parfumul strazilor", "O clipa de sinceritate" si "Ne cunoastem din vedere". A jucat apoi ca o adevarata actrita in timp ce interpreta melodia "Iti multumesc", dupa care a continuat recitalul volubila, vesela, spirituala, cu "Nu te enerva", "Uneori sintem toti copii". Si-a amintit si de anii de scoala, cind a fost colega cu regretatul Liviu Tudan, si a interpretat "Uita nostalgia" in stil swing, oferind posibilitatea membrilor orchestrei sa aiba scurte momente solo. Si-a demonstrat si capacitatile interpretative cintind in trei stiluri diferite melodia "Ce mica-i vacanta mare". O orchestratie noua, in stil scotian, realizata de tinarul Andrei Tudor, a fost prezentata de Corina Chiriac pentru melodia "Inima ta, ba nu, ba da", dupa care si artista si cei din sala au lacrimat la cintecul "Mama". Corina Chiriac a povestit ca la un moment dat a avut o perioada foarte grea, cind credea ca nu va mai cinta niciodata si atunci a compus o melodie, careia i-a scris si versurile, "Ce va urma in viata mea", pe care a oferit-o si brailenilor. In final a cintat "Sa-i amintiti va rog frumos adresa mea", dupa care a fost bisata de doua ori si a cintat "Portul albastru ca marea", "Banii n-aduc fericirea", "Barca pe valuri", "Noapte buna, pe miine". Pentru ca nu a vrut sa se desparta de public intr-o nota pesimista, la final a oferit un cintec mai vesel cu iz de manea, "Marine", care a fost apreciat de public. Recitalul a durat o ora si jumatate, cu ovatii, aplauze prelungite si foarte multe flori, timp in care emotiile concurentilor ajunsesera la paroxism.
"Consider ca este un mare succes editia a III-a pentru ca lanseaza oameni si talentati, si pasionati, si bine pregatiti"
Dupa o pauza de 15 minute, prezentatorul Octavian Ursuleascu a invitat in scena toti cei 24 de concurenti, iar 14 dintre ei au primit diplome de participare. Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu i-a anuntat ca oricum nu vor pleca fara nici un dar. Le-a oferit cite un MP3Player. Anuntul celor care nu primesc decit diplome de participare a fost primit cu demnitate de toti concurentii pe scena, insa in culise cei care s-au considerat nedreptatiti au dat drumul emotiilor acumulate, insa presedintele Stancu nu a fost impresionat. A spus foarte sec ca oricum nu putea sa dea Marele Premiu tuturor concurentilor ca sa fie multumiti. Cei zece concurenti ramasi in cursa pentru Marele Premiu au fost poftiti in culise, iar rind pe rind, era anuntat cite un premiu. Dupa ce primea recompensa, concurentul interpreta melodia compusa de George Grigoriu si se retragea.
Premiul de popularitate, oferit de directorul televiziunii Mega TV Braila-Galati, Camelia Gusatu, un televizor, a fost cistigat de braileanul Robert Popescu, elev in clasa a XI-a la Grupul Scolar "Edmond Nicolau", care studiaza canto cu profesoara Adriana Toma. Premiul special al Consiliului Judetean, un obiect de arta, a fost obtinut de Catalina Ciobanu, eleva Viorelei Filip. Cele trei mentiuni, in valoare de cite 300 de dolari, au fost cistigate de Adela Turkoane din Serbia, Kinga-Reka Farcas din Lupeni si Florentina Ciuna din Bucuresti. Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, in valoare de 400 de dolari, a ajuns la Marius Balan din Pitesti, care studiaza canto clasic cu maestrul brailean Ionel Voineag. Premiul III, in valoare de 700 de dolari, l-a obtinut Simona Jakubenaite din Lituania, premiul II, de 1.300 de dolari, ii apartine Madalinei Coca din Bucuresti, iar premiul I i-a revenit tinarului craiovean Alin Vaduva, student la psihologie in anul I la Bucuresti. Marele Premiu, trofeul si masina Volkswagen Passat, au fost cucerite de o voce exceptionala, Angelica Vasilcov, din Republica Moldova, care este studenta in anul II la Universitatea de Muzica din Bucuresti. Ea a declarat ca este foarte fericita ca a reusit sa obtina acest premiu si ca este hotarita sa nu se opreasca aici, vrea sa evolueze si ca argument a anuntat asistenta ca deja a semnat un contract cu o casa de discuri importanta. Dupa festivitatea de inminare a premiilor, brailenii s-au putut bucura de un spectacol cu artificii.
"A fost foarte greu de ales. Imparteala pe grupe de voci a fost transanta de aceasta data, fata de anul trecut. Au fost foarte multe voci nu numai bune, dar si scolite, cum au fost cele care au primit Marele Premiu sau Premiul I, unde ne-a fost mai usor sa decidem. Consider ca este un mare succes editia a III-a pentru ca lanseaza oameni si talentati, si pasionati, si bine pregatiti. Ceea ce este un pas inainte urias pentru ca hiba noastra nu sta in descoperirea talentelor, ci in a stimula talentele si a le vedea pe un fagas profesional inscrise. Promovarea lor. Or, deja Angelica Vasilcov a semnat un contract cu o casa de discuri puternica. Asta este important. Altfel, ce faci? Iei diploma, o pui pe perete si te uiti la ea. Eu un merit al festivalului. Primele premii au fost date cu multa obiectivitate si constiinciozitate. Aceasta fata, Angelica Vasilcov, este de exceptie. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si un dram de noroc, va face cariera. Plus ca studiaza la conservator muzica serioasa. Tinerii, inainte de a veni la acest concurs trebuie sa se duca la specialisti si sa invete cit de cit, pentru ca deja s-a ajuns la un nivel in acest concurs si nu mai pot sa vina oricum. Aici nu-i un "Megastar". Ai vazut cum cinta la pian fata asta, ce respiratie avea, ce prezenta scenica, cum stia sa foloseasca microfonul, cum stia sa priveasca publicul. Este grea meseria asta", a spus presedintele juriului, compozitorul Anton Suteu.
Juriul a fost format din: Anton Suteu - presedinte, Temistocle Popa, Margareta Pislaru, Horia Moculescu, Cornel Fugaru, Andreea Andrei, Jolt Kerestely, vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, Titus Andrei, profesorul brailean Lucian Macedon si compozitorul moldovean Anatol Roscovan din Chisinau. Pe parcursul celor trei zile de concurs, Big Band-ul Radiodifuziunii, condus de Ionel Tudor, a orchestrat 120 de melodii si a acompaniat concurentii. Formatia condusa de Ionel Tudor a fost formata din: Marian Georgescu - chitara, Alex Cotoi - chitara, Eugen Tegu - chitara bas, Andrei Tudor - claviaturi, Laurentiu Stefan - percutie, Tudy Zaharescu - percutie, Dan Ionita - saxofon, Ionel Tudor - pian. Secretarul muzical al festivalul este Simona Patraulea, iar de sunet si lumina s-a ocupat firma "Paradigma" a lui Cristi Singer. Regia artistica poarta semnatura lui Stefan Marascu.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean si de Centrul de Creatie. Sponsorul principal este "Plus discount", alaturi de care au mai contribuit la sustinerea financiara a manifestarii: "Concivia", "Tancrad", "Panconex", "Risk", Grupul Industrial "Gir", Cofetaria "Doi pitici", "Drumuri si poduri" si "Confort 2000".