Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accidente de munca la "Aker Braila", "Cerealcom" si "Braiconf"

In cursul saptaminii trecute, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila a fost informat cu privire la inregistrarea a 4 accidente de munca raportate de "Aker Braila", "Cerealcom" si "Braiconf", evenimentele petrecindu-se in data de 5 si 6 iulie. Potrivit datelor prezentate in informarea catre ITM Braila, doua dintre aceste eveniment au fost raportate de catre "Aker Braila" unul in data de 5 iulie, iar al doilea joi, 6 iulie. Astfel, miercuri, 5 iulie, Violeta Culea, sudor electric, a cazut de la o inaltime de 1,2 metri printr-o decupare in puntea dublufund, in timp ce se deplasa pe o nava aflata in constructie, suferind mai multe contuzii. Al doilea accident petrecut pe platforma santierului naval brailean a fost inregistrat in data de 6 iulie cind Marin Badiu, 38 ani, s-a taiat la mina stinga in timp ce incerca sa pozitioneze o tabla prinsa in cirligul podului rulant.
Tot in data de 6 iulie, la Punctul de livrare Balaia al "Cerealcom", Pavel Dutu, muncitor necalificat, si-a prins mina dreapta la tamburul de intoarcere al unei benzi transportoare in functiune, in timp ce incerca sa inlature depunerile accidentale de produse. In aceeasi zi la "Braiconf", Zamfira Saracu, angajat ca femeie de serviciu, a alunecat pe scari si, in cadere, s-a lovit la mina dreapta.
Potrivit informatiilor prezentate de inspectorii de munca braileni,
toate aceste evenimente fiind soldate cu incapacitate temporara in
munca a victimelor sint in cercetarea comsiilor interne ale celor doi
angajatori.
Date statistice indica faptul ca, in cursul lunii trecute, au fost inregistrate 12 accidente de munca dintre care unul mortal. La nivelul anului 2005, aceleasi date statistice indica un numar total de 87 de accidente, din care 13 soldate cu decesul victimelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii