Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident de munca prin cadere de la o inaltime de 4 metri

Societatea "Celhart Donaris" a raportat doua accidente de munca petrecute in decursul aceleiasi zile. Potrivit informatiilor prezentate de inspectorii de munca braileni, primul eveniment s-a produs miercuri, 15 februarie, la ora 1.00, cind Nicolae Baisan, 35 ani, operator chimist, a cazut de la o inaltime de 4 metri. Victima lucra la masina de deshidratare a celulozei, a calcat pe un gratar metalic ce acoperea necorespunzator un gol in planseu, a alunecat si a cazut la subsolul cladirii suferind un traumatism forte in zona toracelui si a bazinului. Citeva ore mai tirziu, mai precis in jurul orei 14.00, Ion Lica, 46 ani, lacatus mecanic, angajat al aceleiasi firme, a fost victima unui alt accident la locul de munca. Acestuia i-au fost amputate 3 falange de la ambele miini dupa ce a suferit un accident in timp ce participa la manipularea unei piese componente a masinii de hirtie.
Alte doua accidente inregistrate in cursul saptaminii trecute s-au produs pe platforma santierului naval brailean: primul incident a avut loc marti, 14 februarie, iar al doilea doua zile mai tirziu. Astfel, marti, 14 februarie, Fanel Vasile Cazacu in virsta de 46 ani, lacatus mecanic la SC "Aker Braila" SA, a suferit multiple fracturi dupa ce o tabla pe care o manevra cu ajutorul unei macarale s-a dezechilibrat din suport si s-a rasturnat peste acesta. In data de 16 februarie, Ionel Bors, 38 ani, sudor, angajat al firmei "Navexpert" subcontractor pe platforma "Aker Braila", a suferit un accident la locul de munca in timp ce se pregatea pentru lucrari de sudare. In momentul deplasarii cablurilor si aparatului de sudare, un cablu i-a fost prins de o macara in miscare, conditii in care i-a fost prins un deget de la mina stinga intre cablu si bara de tractare a aparatului. "Toate aceste evenimente sint in cercetarea comisiilor interne ale angajatorilor si se deruleaza sub supravegherea Inspectoratului Teritorial de Munca Braila", ne-a declarat Alexandru Munteanu, inspector sef adjunct pe probleme de Sanatate si Securitate in Munca (SSM) al ITM Braila.
Important de mentionat este ca accidentul raportat de SC "Aker Braila" este al 5-lea eveniment de acest gen inregistrat de la inceputul acestui an la societatea mentionata anterior.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii