Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident de munca mortal la "Scorpion Com"

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila a fost informat despre producerea unui nou accident de munca mortal, al doilea inregistrat de la inceputul acestui an. Evenimentul nefericit a avut loc in data de 28 februarie, in jurul orei 15.30, cind Veronica Serban, muncitor necalificat angajata a SC "Scorpion Com" SRL Braila, a cazut de la inaltime pe planseul de beton al unui depozit. Asa cum au explicat inspectorii de munca braileni, victima lucra la sediul societatii situat pe soseaua de centura km 110 si a incercat sa aduca din depozit o cutie cu filtre auto, depozitata pe raftul superior al unei structuri metalice. "Victima s-a urcat pe o scara simpla din lemn, s-a dezechilibrat si a cazut pe platforma betonata a depozitului de la o inaltime de circa 3 metri, lovindu-se la cap", a explicat Alexandru Munteanu, inspector sef adjunct pe probleme de Sanatate si Securitate in Munca (SSM) al ITM Braila, adaugind ca acest caz este in cercetarea ITM Braila alaturi de Parchetul de pe linga Judecatoria Braila. Ieri, victima a fost autopsiata la Morga Serviciului de Medicina Legala care a confirmat faptul ca leziunile care au provocat moartea au fost cauzate de cadere de la inaltime.
Acesta este cel de-al doilea accident de munca mortal inregistrat de la inceputul anului, primul fiind cel raportat in urma cu citeva saptamini de catre un operator local de salubritate.
Important de mentionat este ca tot in cursul acestei saptamini, mai precis luni, 27 februarie, ITM Braila a mai fost instiintat despre un alt accident de munca soldat cu incapacitarea temporara in munca a victimei, un salariat al "Celhart Donaris". Concret, potrivit informatiilor prezentate de ITM Braila, Tudorel Neacsu, 37 ani, lacatus mecanic la firma mentionata anterior, a suferit o fractura prin strivire la piciorul drept, in timp ce lucra la montarea pe pozitie a unei electropompe.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii