Skip to main content

Accident de munca grav la o fabrica de piine din Braila

Si-a zdrobit mina dreapta, riscind sa ramina infirm pe viata. Este cazul unui tinar de 21 de ani din Braila, muncitor la o fabrica de piine, care si-a prins, duminica noapte, antebratul in angrenajul unui utilaj, carnea fiindu-i pur si simplu smulsa de pe brat. Dorin N. se afla singur in hala respectiva, cind a incercat sa umble pe sub un utilaj aflat in functiune, si-a prins mina dreapta in angrenajul de trasmisie si nu a putut sa si-o mai retraga. El a fost descoperit de un coleg, citeva minute mai tirziu, acesta oprind utilajul si anuntind conducerea. Echipajul de pe ambulanta sosita la fata locului s-a chinuit minute bune sa-i desprinda carnea sfisiata de pe lantul de trasmisie, pentru a se incerca reconstructia antebratului. Tinarul a fost transportat apoi la spital, unde a fost operat imediat, dupa care, data fiind gravitatea situatiei, a fost trimis la Bucuresti, pentru a se incerca reconstructia antebratului. "Era vorba de o persoana in virsta de 21 de ani, un tinar care si-a pierdut antebratul drept, i-a fost zdrobit de pinionul unei roti de angrenaj. Este un accident de munca destul de neplacut, avind in vedere ca tinarul este posibil sa ramina infirm pe viata. Ne-am chinuit destul de mult sa-i scoatem mina de acolo si sa-i prindem o linie venoasa, ca sa-l echilibram", ne-a declarat dr. Dorin Giol, din cadrul SAJ Braila. Inspectoratul Teritorial de Munca a inceput o ancheta, pentru a stabili circumstantele in care s-a petrecut accidentul. "Victima acestui eveniment a intervenit din motive necunoscute inca
sub un utilaj aflat in functiune si si-a prins mina dreapta la o trasmisie cu lant a utilajului respectiv. Avind in vedere ca evenimentul are drept urmare incapacitatea temporara de munca a victimei, cercetarea va fi efectuata de catre unitatea respectiva. Daca va fi gasita vinovata de vreo neregula, in acest caz, fabrica va fi sanctionata cu o amenda", ne-a declarat Alexandru Munteanu, inspector ITM Braila.
"Nu i-a taiat mina, este recuperata, ce sa va spun, mai mult nu pot sa va declar acum", a precizat directorul fabricii, Geanina Cruceanu.
Vecinii tinarului au fost socati de ceea ce i s-a intimplat acestuia si spun ca Dorin a avut o viata grea, el provenind dintr-o familie dezorganizata si fiind crescut de bunica sa. "Este un baiat foarte linistit, un baiat cu bun simt, un baiat deosebit, fata de tineretul de astazi. Eu il cunosc de ani de zile. Un baiat timid, respectuos, crescut numai de bunica, pentru ca tatal sau cam bea", ne-a spus o femeie. "Cum , i-a smuls mina de la cot in jos? Vai, saracul! Si mina dreapta, auzi, ce nenorocire! La 21 de ani, sa ramii fara mina dreapta! Ce o sa mai faca acum, ca oricit ar incerca sa i-o repare, mina ca noua nu va mai fi, nu-i va mai functiona normal! Si ce baiat bun era!", a comentat o alta femeie
Tinarul a fost transportat la Bucuresti, pentru a primi ingrijiri de specialitate si a se incerca reconstructia miinii, dar medicii sint extrem de rezervati in privinta sanselor ca acesta sa mai poata folosi normal antebratul drept.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu