Mergi la conţinutul principal

Accident de muncă şocant pe malul Dunării

Sfârşit tragic pentru un marinar în vârstă de 38 de ani, conducătorul unei nave a Agenţiei de Protecţie a Mediului Brăila. Ieri dimineaţă, în timp ce se afla la muncă, bărbatul s-a electrocutat după ce s-a rezemat de carcasa exterioară a aerului condiţionat. Nenorocirea s-a produs, se pare, din cauza unei defecţiuni în sistemul aparatului, carcasa fiind sub tensiune. Conducătorul şalupei, Marian Mogoş, care era căsătorit şi avea un copil, a murit instantaneu în urma acestui accident stupid. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la Transporturi Navale Brăila şi lucrători de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, care au demarat cercetările pentru a stabili împrejurările în care a avut loc tragicul eveniment.
Marinarul era îmbarcat pe "Salvamed", vas ce aparţine Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brăila. După cum ne-a precizat şeful Poliţiei Transporturi Navale, agent şef Bogdan Vodă, nava era acostată în Portul Brăila, în apropierea ştrandului de copii. La un moment dat, au stabilit anchetatorii, bărbatul, care era în bustul gol, s-a sprijinit cu spatele de unitatea externă de aer condiţionat, montată pe puntea navei, însă a suferit un şoc electric şi a decedat. Un coleg de-al victimei i-a sărit în ajutor, a deconectat aparatul de aer condiţionat, efectuându-i masaj cardiac şi respiraţie artificială, însă fără rezultat. În urma apelului la 112, în zonă a sosit imediat un echipaj al ambulanţei, iar medicii l-au resuscitat pe Marian timp de o oră, însă nu au reuşit să îl mai readucă la viaţă. Trupul său neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Inspectorii ITM au stabilit că bărbatul nu efectua vreo lucrare la aerul condiţionat, ci pur şi simplu s-a aşezat să se odihnească şi s-a rezemat de carcasa care avea să îi aducă moartea. "La momentul incidentului, victima nu efectua nici un fel de intervenţie la nivelul aparatului de aer condiţionat. Bărbatul era la bustul gol când s-a aşezat pe capacul tambuchiului navei şi s-a rezemat de carcasa unităţii exterioare a aparatului de aer condiţionat. Numai că din cauza unei defecţiuni în sistemul aparatului, carcasa era sub tensiune. Astfel s-a produs o descărcare electrică prin corpul victimei fapt ce a condus la deces. Cercetările legate de acest caz vor continua pentru a se stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs nefericitul eveniment", ne-a declarat Dumitru Văduva, inspectorul şef al ITM Brăila.
Rudele bărbatului decedat, şocate de ceea ce s-a întâmplat, au sosit la locul incidentului. Îndurerată familia se pregăteşte acum de înmormântare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro