Mergi la conţinutul principal

Academia Bunicilor – un proiect de mare succes pentru seniorii brăileni

• 350 de persoane de peste 60 de ani îmbătrânesc frumos • toate activitățile Academiei Bunicilor sunt coordonate de dr. Eduard Claudiu Brăileanu •  cei care doresc să participe la atelierele menționate, dar și persoanele interesate să susțină ateliere pentru seniori pot suna la numărul de telefon 0752892404

 

De aproximativ un an, în Brăila se vorbește din ce în ce mai frecvent despre Academia Bunicilor și oferta sa variată de activități pentru seniori. La acest moment sunt aproape 20 de ateliere la care participă săptămânal peste 350 persoane, ceea ce face din acest proiect unul din cele mai mare din țară dedicat categoriei de vârstă 60 plus.

Toți cei interesați se pot înscrie la următoarele ateliere: activități culturale (teatru, cor, dansuri de linie, dansuri populare, dansuri grecești, cafenea literară), limbi străine (engleză, franceză, spaniolă), activități sportive (fitness, petanque – joc de bile, ciclism), dezvoltare personală (psihologie, arta de a vorbi în public), tehnologie (folosirea telefoanelor mobile pentru comunicare scrisă și Internet, a tabletelor și a calculatorului), hand-made (Mâini cu suflet, croșetat).

Echipele artistice participă la evenimente publice (zilele comunelor, spectacole în aer liber sau în săli din Brăila – Casa Tineretului, Palatul Lyra, Teatrul Maria Filotti). Astfel, Casa Tineretului a fost neîncăpătoare în data de 17 martie 2022 la spectacolul de dansuri populare tradiționale din România, Portugalia și Turcia intitulat: Împreună prin tradiții / Together through traditions, iar vineri, 21 octombrie 2022, toate ansamblurile artistice au participat la spectacolul Academia Bunicilor, un an în slujba seniorilor brăileni. De menționat că toate invitațiile la ultima reprezentație au fost epuizate în câteva zile. În plus, trupa de dansuri populare a Academiei a fost invitată să înregistreze în studiourile EtnoTV.

Echipele sportive încep să participe la competiții naționale. Astfel, cea de petanque participă în perioada 22-23 octombrie la concursul organizat de Petanque Corbeanca, alături de invitați din Franța, Olanda și Bulgaria.

Toate activitățile Academiei Bunicilor sunt coordonate de dr. Eduard Claudiu Brăileanu, care are alături o echipă de 25 instructori, formatori și profesori voluntari. Tot ceea ce se întâmplă la Brăila a devenit model pentru alte județe, astfel încât Fundația Regală Margareta a României l-a invitat pe dr. Brăileanu să prezinte Academia la Conferința Națională Bune practici pentru îmbătrânire frumoasă. De asemenea, alte grupuri de seniori din țară au venit în orașul nostru pentru a vedea pe viu ce oferă Academia pentru persoanele de vârsta a treia.

Toți cei care doresc să participe la atelierele menționate, dar și persoanele interesate să susțină ateliere pentru seniori pot suna la numărul de telefon 0752892404.

”Aducem mulțumiri tuturor instructorilor noștri, care au atâta răbdare cu seniorii Academiei, precum și Primăriei Brăila, conducerii școlii Nikos Kazantzakis și a Colegiului Pedagogic P.P. Perpessicius, Comunității Elene, Teatrului Maria Filotti pentru tot sprijinul acordat în realizarea activităților noastre. Nu putem uita și sponsorul Academiei Bunicilor, Proloads Trans SRL Brăila, reprezentat prin doamna Camelia Dinulescu, cu toată gratitudinea seniorilor noștri”, este mesajul lui Eduard Claudiu Brăileanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro