Mergi la conţinutul principal

Acțiuni intense în locuri aglomerate, pentru prevenirea răspândirii Covid–19

* în perioada 14 – 17 octombrie, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19 * polițiștii brăileni au constatat 6 infracțiuni în legătură cu pandemia, dintre care patru de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații * polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară

 

Controale de amploare, în locuri aglomerate, pentru prevenirea răspândirii Covid -19. În numai câteva zile, polițiștii brăileni au dat amenzi usturătoare și au constat mai multe infracțiuni.

Potrivit datelor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, în perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19. “În această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun. Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice. În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale,în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară”, au transmis reprezentanții Biroului de Presă din cadrul IPJ Brăila.

În județul Brăila au fost desfășurate 63 de acțiuni punctuale vizând societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețele și târgurile din municipiu și cele din județ, zonele aglomerate și mijloace de transportîn comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În cadrul acțiunilor desfășurate, forțele implicate au verificat 186 de societăți comerciale și au controlat 431 de vehicule.

Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 34.250 de lei.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare,în vederea limitării efectelor pandemiei. “Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise”, au precizat polițiștii brăileni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu