* în data de 14 iunie, polițiștii și lucrătorii Centrului Antidrog au desfășurat activități de informare a cetățenilor privind consecințele consumului de droguri și ale implicării în operațiuni ilicite cu astfel de substanțe * s-a acționat în stațiunea Lacu Sărat, la terase, unde polițiștii au discutat cu turiștii și tinerii prezenți
Polițiștii și reprezentanții Centrului Antidrog au fost prezenți în Stațiunea Lacu Sărat, dar și în diferite locuri din municipiu, unde au discutat cu oamenii pe linia prevenirii consumului de droguri, alcool sau tutun.
Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila au derulat marți, 14 iunie, în sistem integrat, activități de informare a cetățenilor privind consecințele consumului de droguri și ale implicării în operațiuni ilicite cu astfel de substanțe. “Activitățile au fost derulate în Stațiunea Lacu Sărat și în municipiul Brăila, vizați fiind deopotrivă turiștii din stațiune, cât și personalul și clienții teraselor, dar și tinerii aflați deja în vacanță, informațiile și recomandările transmise fiind adaptate în funcție de categoria de beneficiari. Adolescenții și adulții tineri au primit informații despre efectele negative pe care consumul le are asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului, cu accent pe riscul implicării în calitate de victime sau chiar de autori, în diferite fapte ilegale. De asemenea, au fost informați că pot obține ajutor gratuit, în condiții de confidențialitate, pentru a renunța la consumul de alcool, tutun sau droguri ilegale, dacă apelează la reprezentanții Agenției Naționale Antidrog”, au transmis polițiștii din cadrul IPJ Brăila.
După cum au precizat polițiștii, personalul teraselor a fost informat cu privire la legislația incidentă domeniului, precum și privind importanța semnalării faptelor ilegale la care sunt martori sau de care iau cunoștință. Totodată, au fost aduse în discuție prevederile Legii nr. 64/22.03.2022, privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum și modificarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, referitoare la sancțiunile aplicabile persoanelor juridice în cazul servirii cu băuturi alcoolice a minorilor sau vânzării de produse din tutun către minori.