Mergi la conţinutul principal

Acțiuni în minivacanța de 1 Decembrie pentru prevenirea efectelor pandemiei de Covid-19

* în perioada 26 noiembrie – 1 decembrie, polițiștii au efectuat verificări în 424 de societăți comerciale și au controlat  890 de vehicule * au fost aplicate 231 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 97.890 lei

 

În perioada minivacanței de 1 Decembrie, polițiștii au efectuat controale intense pentru prevenirea efectelor pandemiei de Covid–19, dar și pentru combaterea altor fapte antisociale. În ultima săptămână, polițiștii au dat amenzi de aproape 100.000 lei la Legea 55/2020.

Astfel, în perioada 26 noiembrie - 1 decembrie, polițiștii brăileni împreună cu jandarmi și lucrători ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum și măsurilor instituite ca urmare a prelungirii stării de alertă. Au fost desfășurate 126 de acțiuni punctuale vizând societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În cadrul acțiunilor desfășurate, forțele implicate au efectuat verificări în 424 de societăți comerciale și au controlat  890 de vehicule, 119 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI și mijloace care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă. Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 231 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 97.890 de lei”, au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Polițiștii reamintesc faptul că portul măștii de protecție este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, respectiv piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun etc.

 

Acțiuni desfășurate în serviciul comunității

În zilele de 26 și 27 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru verificarea gradului de respectare privind măsurile instituite în contextul pandemiei de COVID-19. Au fost legitimate 197 de persoane, controlate 163 de vehicule și au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 28.290 de lei. “Dintre acestea, 35 au fost pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002, 10 la Legea nr.55/2020, 4 la Legea nr. 132/2017  privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, 3 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 au fost aplicate la alte acte normative”, au precizat polițiștii.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 5 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

În dimineața zilei de 27 noiembrie, la ora 09:35, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila l-au oprit în trafic pe un bărbat de 60 de ani, din satul Titcov, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, brăileanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu