Mergi la conţinutul principal

Acțiune pentru protejarea drepturilor persoanelor cu handicap

* în ultima săptămână, polițiștii au desfășurat activități în municipiu de verificare a participanților la trafic care nu respectă semnificația indicatoarelor sau marcajelor rutiere privind locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități * polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale

 

Acțiuni în zona parcărilor de la supermarket, unde din cauza aglomerației locurile de parcare sunt la mare căutare. Șoferii care parchează autoturismele pe locuri destinate persoanelor cu dizabilități au fost în atenția polițiștilor în ultima săptămână. S-au dat peste 50 de amenzi persoanelor care au ignorat prevederile legale.

Potrivit datelor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, în perioada 1 – 7 august, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila, în colaborare cu Poliția Locală, au acționat, pe raza municipiului, pe linia respectării prevederilor art. 100 alin. 1 lit. g din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. “În contextul creșterii considerabile a traficului rutier și aglomerarea din zona supermarketurilor au fost desfășurate activități punctuale de verificare a participanților la trafic ce nu respectă semnificația indicatoarelor sau marcajelor rutiere privind locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 448/2006, valoarea totală a amenzilor fiind de 24.000 lei”, au transmis polițiștii din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila.

Cu această ocazie, au fost legitimate 51 de persoane, controlate peste 50 de autovehicule și verificate 18 supermarketuri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro