Mergi la conţinutul principal

Acţiuni spectaculoase de Ziua Poliţiei Române. Infractor prins şi pus la pământ de câinele poliţist „Gipsy”

* sute de copii, mai mici sau mai mari, însoţiţi de profesori sau părinţi,  au venit pe platoul din faţa Palatului Administrativ şi au asistat cu interes la exerciţiile puse în scenă de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila * cei doi câini poliţiştii au fost cei care i-au atras în mod deosebit pe cei prezenţi, mai ales intervenţia câinelui Gipsy, spaima infractorilor, cel care a şi pus la pământ un infractor

 

 

 

Ziua Poliţiei Române, sărbătorită de poliţiştii brăileni cu acţiuni intense prezentate de oamenii în uniformă, în faţa a sute de participanţi, cei mai mulţi copii, mai mici sau mai mari, însoţiţi de profesori sau părinţi. Ativităţile s-au desfăşurat pe platoul din faţa Palatului Administrativ, iar elevii au asistat cu interes la exerciţiile puse în scenă de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Cei doi câini poliţiştii au fost cei care i-au atras în mod deosebit pe copii, mai ales intervenţia câinelui Gipsy, spaima infractorilor, cel care a şi pus la pământ un infractor. „Mi-a plăcut foarte mult de el, a sărit să îl prindă pe infractor. Dar l-am şi mângâiat, este blând, poliţistul care era lângă el ne-a dat voie să îl atingem. Este un câine mare, dar frumos”, ne-a declarat un băiat.

Poliţiştii au avut amenajate şi diverse standuri de prezentare a dotării specifice, dar şi maşinile de poliţie au fost testate de cei mici. Copiii au fost instruiţi şi pe linie rutieră, fiind amenajat un spaţiu cu semne de circulaţie.

La activități a venit şi primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, dar şi viceprimarul, precum şi prefectul Judeţului, Iulian Timofei, şi alte autorităţi.

“Evenimentul, organizat în contextul Zilei Poliției Române, care se sărbătorește în fiecare an, la data de 25 martie, a atras sute de vizitatori de toate vârstele. Aceștia au avut ocazia să vadă dotarea I.P.J. Brăila (autospecialele, arme, aparatele etilotest și etilometru), dar și exerciții demonstrative ale “mascaților” și câinilor de serviciu. Un element care a plăcut tuturor, a fost amprentarea celor de față de polițiștii Serviciului Criminalistic, fiecare având oportunitatea de a-și lua cartonul cu amprenta, ca amintire. Din primele momente în care au început activitățile organizate de Ziua Poliției Române, polițiștii au fost înconjurați de copii, veseli și curioși, împreună cu cadre didactice, părinți dar și cetățeni dornici de fi părtași acestui eveniment.

Cei mai mici dintre cei prezenți la eveniment au avut ocazia de a exersa comportamentul corect în trafic, au primit informații despre comportamentul adecvat la școală - antibullying și antiviolență, iar liceenii și adulții au putut participa la experimente menite să îi conștientizeze cu privire la efectele consumului de alcool și substanțe psihoactive, atât în viata de zi cu zi cât și la volan.           

La eveniment au fost prezenți peste 1.300 de participanți cărora le mulțumim că au fost alături de noi într-un număr atât de mare!”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro