Mergi la conţinutul principal

Acţiuni pentru prevenirea victimizării minorilor

* în data de 21 septembrie, polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive cu 60 de preșcolari din cadrul Grădiniței cu program prelungit nr.47 din municipiul Brăila şi au adresat recomandări copiilor cu privire la potențialele pericole

 

 

 

Debutul noului an școlar reprezintă o oportunitate pentru polițiștii brăileni să continue activitățile preventive și dezbaterile tematice cu copiii, pentru identificarea problemelor cu care se confruntă acasă, la școală, în spațiile publice sau în mediul online.

La data de 21 septembrie, polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive cu 60 de preșcolari din cadrul Grădiniței cu program prelungit nr.47 din municipiul Brăila. „În cadrul activităților, oamenii legii au abordat subiecte și au adresat recomandări copiilor cu privire la potențialele pericole, dezvoltarea unui set de abilități la care aceștia să apeleze în diverse situații și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor. Preșcolarii au  fost angrenați și în activități practice, respectiv jocuri cu caracter educativ, specifice vârstei, de asemenea mașina din dotarea polițiștilor a stârnit interesul și a captat atenția celor mici, având posibilitatea să se familiarizeze cu echipamentul și dotările autoutilitarei speciale, cu semnalele sonore și luminoase”, au transmis poliţiştii.

Pentru o abordare integrată a nevoilor de siguranță ale copiilor, activitățile de prevenire a criminalității vor fi intensificate în acest an școlar și în relația cu cadrele didactice și părinții elevilor, având ca scop creșterea conștientizării acestora cu privire la importanța activității de prevenire a criminalității pentru siguranța copiilor și pentru eficientizarea comunicării preventive în mediul școlar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro