Acţiuni pentru prevenirea actelor de violenţă asupra femeilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Acţiuni pentru prevenirea actelor de violenţă asupra femeilor

vineri, poliţiştii au mers în complexul comercial Brăila Mall şi au discutat cu cetăţenii cu privire la efectele violenţei asupra femeii • s-a marcat astfel Ziua pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeii

 

Vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila au desfăşurat, în complexul comercial Brăila Mall, o activitate de conştientizare a cetăţenilor cu privire la efectele violenţei asupra femeii. Activitatea s-a înscris în contextul marcării la nivel mondial a Zilei pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeii - 25 noiembrie. 

Poliţiştii şi asistenţii sociali au discutat cu femeile aflate la cumpărături în incinta complexului comercial şi le-au oferit sfaturi pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor conflictuale. Femeile au fost informate că pot solicita ordin de protecţie în cazul în care sunt victime ale violenţei domestice. În plus, ele pot beneficia de serviciile de găzduire şi sprijin în cadrul unor centre de protecţie a victimelor violenţei în familie.

Oamenii legii le-au recomandat femeilor să evite certurile cu persoanele din familie pe care le cunosc a fi violente, să nu intre în conflict cu membrii familiei care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, să nu îi jignească şi să nu le încurajeze comportamentul agresiv. Actele de identitate şi eventual o sumă de bani trebuie puse într-un loc ştiut doar de femeia agresată, tocmai pentru ca aceasta să le poată lua cu ea dacă este nevoită să plece de acasă. “Dacă ai fost agresată fizic, prezintă-te de urgenţă la Serviciul de Medicină Legală pentru a-ţi fi eliberat un certificat medico-legal; Dacă doreşti mai multe informaţii şi să discuţi cu un specialist care să te îndrume să găseşti soluţii, sună la 0800 500 333 - numărul unic naţional pentru victimele violenţei în familie, (linie telefonică gratuită, la care operatorii răspund non-stop, înfiinţată în cadrul Agenţiei pentru Egalitate de şanse între Femei şi Bărbaţi, din subordinea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Dacă îţi cauţi adăpost, pentru tine şi copiii tăi, ca urmare a violenţelor din familie, sună la 0239 983 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi poţi beneficia de protecţie, adăpost şi consiliere”, au fost recomandările transmise.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro