Mergi la conţinutul principal

Acţiuni interactive cu ochelari care simulează efectele consumului de alcool şi de droguri

* elevii brăileni au fost implicaţi activ în evenimentul derulat de poliţişti şi reprezentanţii Centrului Antidrog, intitulat sugestiv „NU drogurilor, STOP Bullying” * au fost prezentate filmulețe tematice în scopul prevenirii delicvenţei juvenile și consumului de droguri * elevii au participat la acţiuni interactive, folosind ochelari care simulează efectele consumului de alcool şi de droguri dar şi stare de intoxicare cu acestea

 

 

 

 

Elevii brăileni au simţit, la propriu, ce înseamnă să fii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Ei au participat la acţiuni interactive, folosind ochelari care simulează efectele consumului de alcool şi de droguri dar şi stare de intoxicare cu acestea.

În zilele de 13 și 14 aprilie, polițiștii din cadrul Biroului Proximitate și Biroul Siguranță Școlară, în colaborare cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila au acționat pe linia pregătirii antiinfracționale și antidrog a elevilor din cadrul unităților de învățământ preuniversitar, precum și în vederea prevenirii și combaterii fenomenului de „bullying”.

Astfel, au fost organizate activități la o unitate școlară de pe raza municipiului Brăila, în cadrul cărora au fost prelucrate teme privind prevenirea delincvenţei juvenile, a consumului de droguri şi a bullying-ului, unde au participat 130 elevi din clasele de gimnaziu şi de liceu. În timpul activităţilor au fost prezentate filmulețe tematice în scopul prevenirii și combaterii unor astfel de fapte, precum și prevederile Legii nr. 143/2000 şi Legii nr. 194/2011, fiind înmânate 130 de pliante - „Stop Violenţei” şi „Spune stop Drogurilor.” „Polițiștii le-au adus la cunoştinţă elevilor prevederile legale, iar psihologul din cadrul Centrului Antidrog Brăila le-a explicat elevilor despre riscurile la care se expun în cazul consumului de droguri precum şi despre efectele nocive ale stupefiantelor asupra organismului uman. Totodată, elevii au participat la acţiuni interactive, folosind ochelari care simulează efectele consumului de alcool şi de droguri dar şi starea de intoxicare cu acestea”, au precizar poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

 

           

            

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro