Mergi la conţinutul principal

Acţiuni de control în mijloacele de transport: 9 pasageri prinşi fără mască

pentru prevenirea răspândirii COVID, poliţiştii verifică dacă se respectă măsurile şi regulile în domeniul transportului public de persoane •  au fost depistaţi 9 pasageri care nu purtau sau purtau necorepunzător masca de protecţie în mijlocul de transport

 

Mijloacele de transport în comun verificate “la sânge” de poliţişti, în scopul prevenirii răspândirii infecţiei COVID. Astfel, în zilele de 23 şi 24 iunie, poliţiştii locali, sub coordonarea Poliţiei Municipiului Brăila, au desfăşurat acţiuni în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor. Mai mulţi pasageri au fost prinşi fără mască de protecţie, fără a se gândi că sunt în pericol, mai ales că era vorba despre un spaţiu închis. “Cu această ocazie, au fost depistaţi 9 pasageri care nu purtau sau purtau necorepunzător masca de protecţie în mijlocul de transport, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu avertisment. Poliţiştii continuă să acţioneze pentru informarea cetăţenilor cu privire la regulile şi măsurile impuse în timpul stării de alertă pentru mijloacele de transport în comun”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Pentru sănătatea brăilenilor, poliţiştii recomandă atât pasagerilor, cât şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul transportului rutier de persoane să ţină cont de următoarele măsuri şi reguli de protecţie:

- în zona uşii de acces a pasagerilor, în interiorul mijlocului de transport, se montează dozatoare cu soluţii dezinfectante pe bază de alcool.

- înainte de plecarea în cursă, se efectuează obligatoriu curăţenia şi dezinfecţia mijlocului de transport.

- se evită măturarea uscată şi alte acţiuni mecanice pe suprafeţe potenţial contaminate, pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusului. Se utilizează în schimb metode de curăţare umedă.

 

Pasagerii trebuie să păstreze distanţa

 

Pe durata efectuării cursei, conducătorul auto trebuie să poarte mască de protecţie, astfel încât să-i acopere gura şi nasul. În plus, pentru accesul la bordul mijlocului de transport şi pe toată durata călătoriei, pasagerii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie, astfel încât să le acopere gura şi nasul. “Spaţiul destinat conducătorului mijlocului de transport va fi separat fizic sau primul rând de scaune va fi păstrat liber, pentru a evita interacţiunea socială. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanţă minimă de siguranţă unul faţă de celălalt. Accesul pasagerilor în mijlocul de transport se realizează pe uşa din faţă, iar coborârea se realizează pe cealaltă/celelalte uşi, dacă aceasta/acestea există. Transportul pasagerilor în microbuze este permis doar pe scaun, cu respectarea regulilor generale prezentate mai sus”, informează poliţiştii.

Poliţiştii mulţumesc tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă!

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro