Mergi la conţinutul principal

Acţiunea “Truck & Bus”: Transportatorii de marfă şi de persoane controlaţi de poliţişti

în cadrul unei acţiuni derulate la nivel naţional, poliţiştii brăileni au ieşit la “atac” pe şoselele din municipiu şi judeţ • în vizor au fost conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi transportului de marfă • ieri, timp de o oră, poliţiştii au acţionat pe DE 87, în localitatea Baldovineşti, trei şoferi de TIR fiind sancţionaţi

 

Transportatorii de mărfuri şi de persoane sunt în atenţia poliţiştilor, în această săptămână. Ieri, 15 mai, şoferii de pe astfel de autovehicule, care circulau pe Şoseaua Baldovineşti, au avut parte de întâlniri cu poliţiştii. Acţiunea se desfăşoară la nivel naţional.

Săptămâna aceasta, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliţia Română desfăşoară acţiunea “TRUCK & BUS”, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi mărfuri.

În perioada 13 – 19 mai, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi transportului de marfă. În cadrul acestei acţiuni,  poliţiştii verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8 plus 1 locuri şi pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. După cum se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Ieri, jurnaliştii brăileni au fost invitaţi să participe la activităţile poliţiştilor rutieri, desfăşurate în intervalul orar 11.00 - 12.30, pe DE 87, în localitatea Baldovineşti.

Mai mulţi şoferi de camioane, Tir-uri şi microbuze de transport persoane au fost opriţi din drum. Poliţiştii le-au cerut actele şi le-au recomandat să circule cu atenţie, tocmai pentru a evita implicarea în accidente rutiere. S-au aplicat şi 3 sancţiuni contravenţionale, unor şoferi de TIR, în valoare de 435 lei fiecare, pentru nerespectarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu