Mergi la conţinutul principal

Acţiune în forţă pentru combaterea consumului de droguri în rândul elevilor

Ediţia a XIII-a a concursului "Mesajul meu antidrog" se desfăşoară în perioada februarie - iulie 2016, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din toate judeţele ţării şi din Bucureşti.
"Mesajul meu antidrog" este o iniţiativă de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.
"Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri", ne-a declarat Olga Condrat, şeful Centrului Antidrog Brăila.
Parteneri în această iniţiativă a Agenţiei Naţionale Antidrog, la nivelul judeţului Brăila, sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean şi autorităţile locale.

Consumul de droguri, combătut prin eseuri, filme şi grafică

În fiecare an, judeţul Brăila s-a numărat printre câstigătorii etapei naţionale ocupând locuri fruntaşe la una dintre secţiunile concursului. La ediţia anterioară, de exemplu, Brăila a ocupat locul I la secţiunea FILM, prin lucrarea realizată de un grup de elevi de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu": Cătălin Gabriel Sasu, Sebastian Banu, Cristian Valentin Vlaicu, Andreas Valentin Tudose şi Ştefan Băleanu.
Etapa judeţeană a ediţiei a XIII-a se va derula în perioada 22.02-06.05.2016. Elevii care doresc să participe se pot înscrie completând o fişă la sediul CPECA Brăila din strada Mihai Eminescu nr. 8-8 A (lângă farmacia Galenus). Lucrarea realizată va fi transmisă până la data de 06.05.2016. Fişa de înscriere se poate aduce înainte de realizarea lucrării sau odată cu aceasta până la termenul menţionat.
Secţiunile editiei a XIII-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film scurt metraj, spot, iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro