Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Absolvenții Seminarului Teologic ”Sf. Andrei”, promoția 2001, s-au revăzut după 20 de ani

* întâmpinați de ierarhul lor, foștii elevi de seminar - unii sosiți din străinătate - s-au rugat pentru cei trecuți la Domnul și au participat la un curs festiv ținut în sala de clasă, unde și-au revăzut profesorii *   în prezent, la Seminarul Teologic ”Sf. Apostol Andrei” Galați învață 28 de brăileni

 

 

 

 

Revedere emoționantă la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Apostol Andrei” Galați, instituție de învățământ teologic de tip liceal, la care, în prezent, sunt înscriși în diferite clase și 28 de elevi brăileni.

Este vorba de promoția 2001 a seminarului, care și-a dat întâlnire, joia trecută, la Galați, absolvenții de acum două decenii revăzându-și colegii, profesorii și ierarhul care le-a fost alături pe toată perioada studiilor, dar și după absolvire.

”Absolvenţii au trăit momente emoţionante şi pline de bucurie la reîntâlnirea ierarhului lor, a colegilor şi a profesorilor, care, timp de cinci ani, i-au îndrumat oferindu-le cele mai bune învăţături şi sfaturi pentru a deveni oameni bine pregătiţi şi de nădejde pentru Biserică şi pentru societate. În capela din incinta seminarului, un sobor de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat un Parastas pentru toţi profesorii, preoţii şi absolvenţii din promoţia amintită, trecuţi la cele veşnice şi o slujbă de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra cadrelor didactice, absolvenţilor şi ostenitorilor Seminarului Teologic”, a precizat părintele Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La emoționantul eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat pe preoţii şi pe teologii prezenţi la Galaţi, unii fiind veniți din străinătate. Este și cazul pr. paroh Cătălin Gheorghe de la Parohia ”Sf. Cuv. Parascheva”, din Fürth, Landul Bavaria, Germania.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa i-a îndemnat pe absolvenţii Seminarului ”Sf. Apostol Andrei” Galați ”să păstreze cu bucurie în sufletele lor astfel de momente şi să arate recunoştinţă pentru darurile pe care Dumnezeu le revarsă permanent în viaţa noastră prin părinţi, prin profesori şi prin toţi cei care ne sunt alături”.

Ierarhul Dunării de Jos le-a vorbit celor prezenți despre iubirea pe care trebuie să o avem faţă de toţi oamenii, mai ales faţă de cei care au contribuit la formarea noastră ca oameni şi, în cazul de față, ca slujitori ai Sfintelor Altare.

Absolvenții de acum 20 de ani au fost invitați, mai apoi, în sala de clasă a şcolii, unde s-a desfășurat cursul festiv la care au participat și profesorii lor. Emoționați, oaspeții şi-au povestit unii altora realizările obţinute în aceşti 20 de ani, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală și au depănat amintiri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii