Mergi la conţinutul principal

Absolvenţii de liceu pot beneficia de indemnizaţie de şomaj

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ, în vârstă de cel puţin 16 ani, promoţia 2012, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj în cuantum de 250 lei, dacă se înregistrează la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila. Instituţia readuce în atenţia absolvenţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă faptul că trebuie să se înregistreze într-o perioadă de 60 de zile de la data absolvirii, pentru a putea beneficia de prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare. Înregistrarea absolvenţilor se va realiza la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, B-dul Dorobanţilor, nr. 603-605, modulele 2 şi 3, la sediul Agenţiei Locale Brăila, din strada Sergent Tătaru, nr.2, corp. B, etaj 3 (în curtea Liceului "Mihail Sebastian"), la Punctul de Lucru Făurei, cu sediul în str. Republicii, nr.36 sau la Punctul de Lucru Însurăţei, cu sediul în Şos.Brăilei, nr.18, în funcţie de localitatea unde îşi au domiciliul. Tinerii vor prezenta următoarele documente: actul de identitate, în original şi copie, adeverinţă medicală cu menţiunea "apt de muncă", actul de absolvire a formei respective de învăţământ, în original şi copie. Dacă într-o perioadă de 60 zile de la data absolvirii nu au reuşit să se încadreze în muncă pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj, conform Legii nr.76/2002, în următoarele condiţii: nu urmează o formă de învăţământ la data solicitării dreptului; nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât indicatorul social de referinţă, în vigoare în luna pentru care se face dovada. "Se consideră că nu au reuşit sau nu au putut să se încadreze în muncă dacă fac dovada că în perioada de 60 de zile de la data  absolvirii, s-au înregistrat la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă sau la furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditaţi în condiţiile legii, în vederea medierii pentru încadrarea în muncă.

Dovada înregistrării la furnizorii de servicii se face cu o adeverinţă eliberată de aceştia prin care se certifică data înregistrării persoanei în evidenţele proprii", se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Brăila. Indemnizaţia de şomaj care se acordă absolvenţilor constă într-o suma fixă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare, acesta fiind în prezent de 500 lei.
Din bugetul asigurărilor pentru şomaj, conform Legii nr.76/2002 absolvenţii pot beneficia de prime de încadrare sau de instalare. Informaţii suplimentare se pot obţine de la AJOFM Brăila, cu sediul pe B-dul Dorobanţilor, nr.603-605, tel./fax 039/611519.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro