• unele ar fi fost vandalizate chiar de părinții copiilor, precizează surse din cadrul Primăriei Municipiului Brăila • inaugurat la începutul verii, Orășelul Copiilor este unul dintre cele mai mari proiecte ale municipalității brăilene, implementat împreună cu Consiliul Județean Brăila, și a costat aproape 9,5 milioane de lei
La doar patru luni de la inaugurare, instalațiile nou-nouțe din Orășelul Copiilor încep să fie scoase din uz, unele din cauza unor defecțiuni apărute pe parcurs, altele pentru că ar fi fost vandalizate, culmea, tocmai de părinții copiilor, aceia care ar trebui să le protejeze. Din fericire, instalațiile se află încă în garanție, iar constructorul este obligat să remedieze orice stricăciuni apărute în Orășelul Copiilor. Este și motivul pentru care o parte dintre aceste instalații sunt, în prezent, parțial demontate, iar zona este împrejmuită cu bandă de protecție.
„Benzile respective sunt montate ca urmare a faptului că, în această perioadă, constructorul are obligația remedierii instalațiilor aflate în garanție. Sunt, însă, și instalații de joacă ce au fost vandalizate de către unii părinți, care au forțat, de exemplu, instalația de urcat-coborât (liftul), distrugând-o. Asta în condițiile în care ar trebui să protejeze aceste instalații de joacă”, ne-au precizat surse din cadrul Primăriei Municipiului Brăila.
Inaugurat de Ziua Copilului, pe 1 iunie a.c., Orășelul Copiilor îi atrage ca un magnet pe cei mici, care vin să se distreze și să se relaxeze aici, folosind instalațiile care mai de care mai interesante, aduse la Brăila de către constructor. Din păcate, însă, unele dintre aceste instalații de joacă au început să fie vandalizate.
Reamintim că, în primăvara anului trecut, Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila s-au asociat într-un proiect ce viza modernizarea vechiului loc de joacă din Parcul Monument și realizarea unui Skate Parc. Este vorba de un amplasament ce cuprinde 4.287,40 mp de alei pietonale și 3.128 mp de spații verzi. Suprafața este împărțită în mai multe zone distincte de petrecere a timpului liber, astfel încât proiectul să se adreseze mai multor categorii de vârstă: Skate Parc, Bike Park, Zona educațională, Orășelul Copiilor, Recreere și fitness. În ceea ce privește Orășelul Copiilor, acesta este împărțit în trei zone distincte. Zona Copiilor Mici (1 an) are 1.151 mp și cuprinde următoarele elemente: turn cu topogan, căsuța din pădure, carusel, leagăne, balansoare, stâlpi și bârne echilibristică. Următoarea zonă, a Copiilor Mari (peste 4 ani), are circa 2.000 mp și cuprinde: complex activități Goblin (organizat pe două-trei niveluri, cu două căsuțe pentru turnuri, topogane și pasarelă, echipament de cățărat (plasă de pescuit), echipament de cățărare, punte mobilă, pod mobil, ansamblu complex activități, stâlpi de cățărare, leagăne-cuib floare, cuib elf, traseu zig - zag și tiroliană dispusă la o distanță de 30 de metri. Mai există aici și Zona Corabiei (1.599 mp), ce cuprinde un complex tematic „Corabie și Far”, leagăne cuib, carusel, balansoare, figurine arc și pod pentru balans. Proiectul s-a ridicat la aproape 9,5 milioane lei, circa 7 milioane lei din bugetul Primăriei și 2,5 milioane lei din bugetul Consiliului Județean Brăila.