Mergi la conţinutul principal

851 lei - salariul mediu net pe luna iulie, la Braila

Brailenii cistiga mai putin decit majoritatea romanilor, cele mai prost platite slujbe fiind cele din constructii - cel putin asa reiese din statisticile oficiale. Astfel, potrivit Directiei Regionale de Statistica Braila (DRS), cistigul salarial mediu brut realizat de un esantion reprezentativ de unitati economice brailene, in luna iulie a. c., a fost de 1.125 lei, iar cel net de 851 lei, cu aproape 3 % mai mari decit in luna precedenta. La aceeasi data, insa, la nivel national, salariul mediu brut a fost de 1.402 lei, cel net ajungind la 1.040 lei.
Cit priveste salariile pe ramuri de activitate, brailenii din agricultura si silvicultura au obtinut un cistig mediu brut de 1.077 lei, cu 6 % mai mare decit salariul mediu calculat la nivel national, in timp ce constructorii autohtoni au realizat 1.013 lei, cu 22 % mai putin decit salariul mediu brut pe tara. Brailenii din servicii stau ceva mai bine, cu un salariu mediu brut de 1.238 lei (cu 17 % mai putin decit media pe tara). Rata medie lunara a inflatiei in perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2007 a fost de 0,3 % fata de 0,4 % cit a fost in aceeasi perioada a anului trecut, se precizeaza intr-un comunicat al DRS.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu