80.000 de sindicalişti în stradă pe 27 octombrie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

80.000 de sindicalişti în stradă pe 27 octombrie

Ion Pisc, prim-vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical (BNS), a făcut apel către "toţi nemulţumiţii României", respectiv pensionari, şomeri sau studenţi, să iasă în stradă pe 27 octombrie, "astfel încât la data la care se dezbate în Parlamentul României moţiunea de cenzură, aleşii neamului să fie treziţi la realitate şi să îşi vadă nemulţumiţii, să îşi vadă alegătorii lor în stradă". Pe de altă parte, Pisc a adăugat că traseul solicitat de sindicalişti pentru marşul din 27 octombrie nu a fost acceptat, până la această oră, de Primăria Capitalei. "Indiferent de ce va spune Primăria astăzi, marşul va avea loc pe traseul solicitat", a subliniat Pisc.

Liderul BNS a adăugat că intrarea sindicaliştilor în Capitală se va face prin şase puncte, iar manifestanţii se vor strânge între orele 7.30 şi 9.00, iar coloanele vor pleca eşalonat. Mitingul efectiv urmează să înceapă la ora 10.00, în Piaţa Victoriei, cu plecare pe traseul Bulevardul Magheru - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei, la ora 11.00.

Ion Pisc: "Sperăm ca mitingul nostru să fie democratic, paşnic"

De asemenea, Ion Pisc a subliniat că sindicaliştii vor rămâne în stradă până după dezbaterea moţiunii şi citirea votului, urmând să plece din stradă în jurul orei 17.00 - 17.30. "Sperăm ca mitingul nostru să fie democratic, paşnic, un miting care să nu producă altercaţii", a adăugat Pisc.

Blocul Naţional Sindical, împreună cu celelalte patru confederaţii sindicale reprezentative (CNS „Cartel ALFA", CNSL-Frăţia, CSDR şi CSN „Meridian") au organizat ieri o conferinţă de presă în cadrul căreia urmau să fie anunţate protestele comune ce vor avea loc săptămâna viitoare în Bucureşti.

Dezbaterea şi supunerea la vot a moţiunii de cenzură au fost programate pe 27 octombrie. Moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", prezintă zece motive pentru care guvernul condus de Emil Boc trebuie demis, printre ele aflându-se dezastrul economic, aservirea Executivului, faptul că România se împrumută 52 de milioane euro pe zi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro