Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

8 Martie pentru detinutele din Penitenciarul Braila

Cu ocazia zilei de 8 Martie, ieri, incepind cu ora 10.00, un grup de 9 detinute de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila au participat la o slujba speciala urmata de acatist, tinuta de preotul paroh Traian Mazare, al Bisericii Sf. Constantin si Elena din Braila. La final, acestea au primit cite o floare si citeva carti bisericesti. "Desi ziua de 8 Martie nu este o serbare religioasa, totusi biserica isi indreapta privirea spre om si perechea sa, femeia, considerind-o, apreciind-o si binecuvintindu-i pe toti in unitate. Si vor fi amindoi una - un trup - si ceea ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta! Gindurile noastre se indreapta acum catre Maica Domnului care este urmasa stramoasei celei cazute, Eva cea Noua, nadejdea si speranta tuturor femeilor lumii, reabilitarea ei in fata barbatului si egalitatea psihosomatica, intelectuala, sociala, religioasa si in toate formele, fata cu barbatul ei. N-ar fi putut mai nimerit si mai bine altcineva sa reabiliteze conditia femeii din vechime, decit Maica Domnului, Nascatoarea de Dumnezeu si prin extensie mama tuturor femeilor lumii. In pietatea populara Maica Domnului ramine permanenta si vesnica, invocata in dureri sau bucurii, acoperamintul nevoilor noastre, bucuria tuturor celor necajiti si mingiierea tuturor intristarilor", a spus la finalul slujbei preotul Traian Mazare.
Pentru ca aceste femei detinute sa simta pe deplin ca este si ziua lor, conducerea le-a pregatit o surpriza de proportii, intitulata "Ziua mamelor cu copii". Astfel, dupa slujba, acestea, dar nu numai, ci toate detinutele cu copii, au fost asteptate la Penitenciar de copiii lor, avind voie sa stea alaturi de ei si de familiile lor pe tot parcursul zilei. "Doua dintre ele au copii institutionalizati, dar nu este nici o problema pentru ca am vorbit sa-i aducem si pe acestia, pentru ca ele sa poata tine legatura cu copiii lor, asa cum este normal", ne-a declarat inspector sef principal Paul Purcaroiu, seful Serviciului Interventie psihosociala a Penitenciarului Braila. De altfel, acesta nu este singurul eveniment, ci face parte dintr-un sir de evenimente, inceput cu ocazia zilei de 1 Martie, cind un grup de femei au vizitat Muzeul de Istorie si Biserica Sf. Mihail si Gavril. Actiunile de acest gen nu se opresc aici, ci duminica, cind un grup de condamnati vor merge sa vizioneze o piesa la Teatrul Maria Filotti. "Actiunile dedicate condamnatelor din penitenciar se vor incheia duminica, cind in baza protocolului de cooperare cu Teatrul Maria Filotti, un numar de 19 condamnati atit femei, cit si barbati, vor viziona spectacolul "Lupul si oile"", ne-a declarat aceeasi sursa.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii